Snacks og fingermad til brylluppet

Snacks og fingermad til brylluppetEfter i er blevet gift, skal i sikkert ud og have taget jeres bryllupsbilleder. Jeres gæster vil på dette tidspunkt tage hen til hvor festen skal holdes og vil sikkert have opsamlet en god appetit. I kan vælge ikke at gøre det store ud af jeres bryllups snacks og bare have nogle almindelige snacks, såsom chips og nødder som jeres gæster kan gå og nippe af til velkomstdrinken. Uanset om i vælger bryllups fingermad eller alm. snacks, så skal det være en appetitvækker til jeres middag senere på dagen. Synes i at snacks bestående af chips og nødder er lidt kedeligt, så er der andre alternativer. Man kan enten selv lave nogle lækkerier eller få lavet en aftale med stedet hvor i holder festen, omkring hvad de kan tilbyde af bryllups snacks. Det er klart, at hvis i bliver gift meget sent på eftermiddagen, så skal man gøre sig tanker om der overhovedet skal være bryllups snacks. Jeres gæster skal jo have appetit til jeres bryllupsmiddag.

Hvilke snacks skal man vælge til brylluppet

Gør jer nogle tanker om hvad i synes kunne være lækkert til brylluppet. Der er et kæmpe udvalg i hvad man kan få af fingermad og andre snacks. Her er nogle ideer til hvad der kan være lækkert.

  1. RejerRejer. De fleste mennesker kan lide rejer. Kæmpe rejer, der ligger på is og med en god dip til, kan få de fleste gæsters tænder til at løbe i vand.
  2. Små sandwiches. De små sandwiches kan fyldes med roastbeef, røget laks, æggesalat, hønsesalat, tunmousse, ost og skinke, kylling og bacon og meget mere. Det er faktisk kun jeres fantasi der sætter grænsen til, hvad man kan have som fyld.
  3. Har i nogle vegetarer med til brylluppet, er det godt at have nogle pestoer med i forskellige afskygninger, såsom rød peber pesto, artiskok pesto, grøn pesto og rød pesto. Forskellige oliven, grillede fine tynde skiver af squash og aubergine vendt i en god olivenolie, samt et godt italiensk brød, det vil vække lykke hos stort set hvilken som helst vegetar. Man kan også lave små sprøde gulerods, selleri og agurkestave. Gør gæsterne opmærksom på at der er vegetarer til stede, så det hele ikke forsvinder inden vegetarerne når frem til bordet. Sæt evt. små skilte på, hvor man skriver vegetarmad.
  4. Sushi kunne også være en ide. Sushi har vundet godt indtog i Danmark og en del mennesker synes det er virkeligt lækkert som snacks. Husk dog på, at der sikkert er nogle gæster som ikke er glade for smagen af havet, så det er en god ide at have lidt forskelligt at vælge imellem.
  5. Mini tærterMini tærter. Mini tærter som snacks er et lækkert element til den sultne gæst. Man bruger en silikone muffinform til at lave dem, fyld med røget laks, skinke og tomater, broccoli og kylling, porre og svampe. Igen brug fantasien og varier fyldet som i bedst kan lide det.
  6. Bruschetta. Ristet italiensk ciabattabrød med hvidløg, god olivenolie, solmodne tomater og frisk basilikum. Lav dem også med soltørrede tomater og bøffel mozzarella. Igen vær opfindsom og find på nogle lækre variationer.
  7. Små kyllingelår. Lav dem i alle afskygninger, med panering og friturestegte, eller langtids steg dem i ovnen. Krydder dem med forskellige krydderier, såsom garam masala eller tikka masala. Man kan også bruge rosmarin og hvidløg, chili eller sød paprika.
  8. PølsehornMini pizza og pølsehorn. Det er en sikker vinder, især hvis der er børn med til brylluppet. Men tro endelig ikke at de voksne gæster afholder sig fra at snuppe et pølsehorn eller to, eller en mini pizza. Sjovt nok er det altid et hit hos både store og små.
  9. Kyllinge satay. Kyllingebryst i lange mellemtykke strimler spides på en træpind og lægges i en lage i 8 timer eller gerne natten over. Derefter grilles eller laves de i ovnen. Det er både nemt og lækkert. Man kan også lave en version med oksekød, hvis man er mere til det.
  10. Mini forårsruller. En lækker lille fingermad, som findes til vegetarer eller med kylling, rejer, gris og okse. Hav nogle forskellige typer dip til, såsom soja og sød og stærk chili.
  11. Tapas bord med serrano skinke, oliven, spanske oste, artiskok i lage, små røde fyldte pebre, gode spanske brød og hvad der ellers hører sig til på sådan et bord.
  12. FrikadellerMini frikadeller. Lav græske oksefrikadeller, kyllingefrikadeller, kalkun hvidløgsfrikadeller eller almindelige frikadeller. Der findes masser af opskrifter på lækre frikadeller. Lav dem til mini deller, der lige passer til en mundfuld.
  13. Krabbekager. Det lyder måske ikke så lækkert at sætte krabbe sammen med kage. Men de smager helt fantastisk. Det har intet med kage at gøre, på nær at den ligner en lille kage i dens form. Krabbekød finfordeles og blandes med krydderier, hvorefter det bliver samlet til en lidt løs dej. Nogle vælger at panere dem og derefter steges de på panden.
  14. Kammuslinger svøbt i panchetta og stegt let på panden eller lavet i ovn er også en lækker hapser. Pas på ikke at stege kammuslingen for meget, hvis man laver det selv. Det er en fin balancegang, for hvis den bliver stegt for meget, bliver den sej og kedelig. Hvis man ikke er til skaldyr så udskrift kammuslingerne med dadler. Den søde smag fra dadlerne og det saltede panchetta giver en helt utrolig smag.
  15. Fyldte svampe. Fyldte svampe er også gode som snacks. Det er relativt nemt at lave og er en lækker let hapser, hvor i kan variere fyldet efter behag.
  16. WrapsMini tortillas. Tag en stor tortilla og put fyld som laks, Philadelphia smøreost og asparges eller kylling og panchetta, samt diverse grønt i. Rul den stramt sammen og del dem i tre til fire dele. De skal ikke være større end til en eller to bidder. Lad være med at bruge hakket kød i den, da det kan grise for meget ned af skjorter og kjoler. Hold jer til lækre ingredienser som i ved holder sig i tortillaen.
  17. Ostebord med kiks, gode brød, peberfrugter og vindruer. Hvis der ikke er valgt ostebord som dessert til bryllupsmiddagen, så kunne et ostebord være en god ide som fingermad. Vælg en masse lækre oste hos en ostehandler. Der er et rigt udvalg af diverse oste. Ved i om der er nogle gæster, som bestemt ikke er oste mennesker, så bør i overveje om i ikke skal have oste-/pølsebord i stedet for.
  18. Frisk frugt er også et hit. Jordbær, melon, friske bær, ananas og andre eksotiske frugter er et dejligt indslag til dem, som måske ikke har den helt store søde tand.
  19. mini cupcakesTil den søde tand kan man have mini cupcakes. De er altid flot pyntet og de smager dejligt. Disse kommer også i forskellige variationer og man kan finde gode opskrifter på nettet, hvis man mangler inspiration. I kan også finde en bager/konditor, som kan levere lige det i gerne vil have.
  20. I kan også vælge at skære jeres bryllupskage, når i ankommer til jeres reception. Det vil også være en del af at få dækket den søde tand.

Fortæl gæsterne at der vil være fingermad til brylluppet

Skriv i jeres invitationer at der vil blive serveret snacks til brylluppet. Det vil både være en dejlig overraskelse til de gæster, der bliver inviteret, men det er også med til at fortælle dem at der vil blive serveret mad inden middagen senere på dagen. Det ville være ærgerligt, hvis en masse mad går til spilde, fordi jeres gæster har spist en stor brunch eller frokost, lige inden de tager hjemmefra, fordi de først regner med at skulle spise igen til aftensmaden.

Tag selv bord eller servering

I skal beslutte jer for om i vil have et tag selv bord, eller om i vil have noget serveringspersonale til at gå rundt med fade og servere for jeres gæster. Vælger i at have serveringspersonale, skal i regne med lidt ekstra udgifter til dette i form af løn. Et andet minus ved at have serveringspersonale kan være at jeres gæster må vente lidt på at få tilbudt maden, da serveringen cirkulerer rundt blandt gæsterne. Plusset ved serveringspersonalet er, at der hele tiden er fyldte fade, samt de kan forklare hvad det er der bliver serveret. Et tag selv bord er ofte et lettere valg, både hvis man vil spare penge, men folk får også et hurtigt overblik over hvad der er på bordet, samt de kan tage for sig her og nu. Minusset ved et tag selv bord er ofte, at bordet ikke er til at komme i nærheden af, fordi der hele tiden står en flok sultne gæster.

Der er en grund til det kaldes fingermad og hapsere

sandwichBryllups fingermad eller hors d’oeuvres er små af en grund. De skal ikke fylde meget mere end der er til en bid eller to. Det er meningen at gæsten har en serviet eller en meget lille kagetallerken, hvor der kan ligge to til tre stykker på. Det nytter ikke noget, at man har stående gæster til en bryllupsreception, som skal give sig i kast med at benytte kniv og gaffel. Desuden skal i huske på at det altså kun er en appetitvækker til en kommende middag. Jeres gæster skal ikke æde sig selv i hegnet i snacks til brylluppet, de skal bare lige dække den værste sult, så de ikke føler sig grublende sultne, inden de går til bryllupsmiddagen.

Skriv kommentar

*