Brudebuket – Inspiration til smukke brudebuketter

brudebuket hvideDet er brudgommen der skal vælge brudens brudebuket, ifølge de gamle traditioner. Dog er der flere par, der vælger at få lavet brudens brudebuket sammen, eller også overtager bruden helt denne del af planlægningen. Personligt synes jeg dog at det er mere romantisk, hvis brudgommen skal ud og finde den perfekte brudebuket til bruden. Det betyder ikke, at man ikke kan give hints til hvilken stil, og valg af blomster og farver, man gerne ser at der kommer i brudebuketten.

Brudebuket stilen

Der findes flere måder at binde en brudebuket på. Man kan få dem lavet dråbeformet, med hæng, rund, vandfaldsbuket, brudekugle, brudetaske, brudemuffe, lady brudebuket med flere. Hvilken stil man bør vælge kommer an på hvordan brudekjolen ser ud.
Hvis brudekjolen er let, flagrende og elegant, så kan tunge blomster godt se lidt overvældende ud. En rund brudebuket eller brudekugle vil være et godt valg til denne type kjole. Hvis du har prinsessekjolen på, så vil en lille buket forsvinde helt. En vandfaldsbuket vil passe godt til sådan en kjole. Hvis du er lille og petit, så vil en stor brudebuket virke meget overvældende og tung, samt brudekjolen vil blive skjult for meget af buketten. Det giver sig selv, at gommen ikke ved hvordan kjolen ser ud, så når gommen har valgt hvem der skal lave buketten, så kan bruden ringe til blomsterhandleren for at give en kort beskrivelse af kjolens snit og farve. På den måde får man den perfekte stil til brudebuketten.

Brudebuket teardropBrudebuket muffeVandfald brudebuketBrudekugle

Budget

Fortæl blomsterhandleren dit max budget til en brudebuket med det samme. På den måde kan de vælge blomster ud fra det med det samme. En brudebuket kan fås fra omkring 500 kr. og opefter, alt efter hvilke blomster og form man vælger at købe i. Hvis blomsterne er ude af sæson, så er de som regel dyrere, end hvis du køber dem når de er i sæson.

Brudebuketten som helhed

CallaNår du skal vælge brudebuket, skal du have gjort dig nogle tanker omkring hvilken farve blomster, samt hvilken type blomster der skal være i buketten. Det kan være du har i tankerne kun at bruge én type blomst, eller du har måske flere forskellige blomster som du kan lide og gerne vil have med i buketten. Det vigtigste er, i første omgang, hvilken farve du gerne vil holde brudebuketten i. Derefter kan du og blomsterhandleren tale jer frem til hvilke blomster, der vil se bedst ud til buketten. Hvis bruden har en yndlings blomst, så vil det være en god idé at få indarbejdet den i buketten, hvis det er muligt.

Vær opmærksom på blomsternes duft. Nogle blomster har tunge søde dufte, så hvis flere af disse blomster bliver blandet sammen, så kan det godt blive for meget. Liljekonval og roser er søde i duften, mens orientalske liljer har en mere tung duft. Krysantemummen har en krydret duft. Spørg blomsterhandleren om hvilke dufte, der går sammen.

Brudebuket rundDet er ikke altid helt let at bære rundt på sin brudebuket, det kræver en vis færdighed. Hvis du bliver fulgt ned af kirkegulvet, så skal du bære den i én hånd. Hvis brudebuketten er for tung, kan det være noget af en balancegang at holde den i én hånd. Hvis der er nøgne stængler i bunden af din brudebuket, så lad dem endelig ikke røre din kjole, hold derfor buketten ud fra kroppen. Det ville være ærgerligt, hvis der kom blomstersaft på brudekjolen. Hvis det kan lade sig gøre, så få blomsterbinderen til at binde silkebånd eller lignende omkring blomsterstilkene, så man så vidt muligt undgår uheld. Sørg desuden for ikke at gemme dig for meget bag brudebuketten, da man gerne skal kunne se din kjole.

Det er vigtigt at der bliver valgt blomster, som kan holde i længere tid uden vand, da brude jo kommer til at bære brudebuketten rundt i længere tid af gangen. Ifølge traditioner siger man, at hvis man stiller sin buket i vand, så vil det være tegn på et kort ægteskab. Dog skal man huske, at hvis man vælger at beholde sin buket som minde, så kan den blive tørret, konserveret eller presset, for derefter at blive sat i en ramme. Dette gøres af professionelle. Det kræver dog at blomsterne bliver stillet i vand i løbet af dagen, så de holder sig friske. Sørg desuden for at blomsterne står køligt, når de ikke bliver båret rundt af bruden. Så holder de meget længere.

Når du er ude og vælge blomsterhandler, så spørg efter billeder af andre brudebuketter som blomsterhandlerne har lavet. Du kan også altid spørge om de har nogle brudebuketter i butikken som du kan få lov til at se. På den måde kan du se hvordan det endelige resultat ser ud og danne dig et indtryk af, om det er der du skal købe brudebuketten.

Knaphulsblomst

KnaphulsblomstNår du er ude og købe brudebuketten og du har besluttet dig for at en knaphulsblomst skal være en del af dit tilbehør, så bestil både en knaphulsblomst til dig selv og evt. til din kommende svigerfar. Din knaphulsblomst skal gerne være i samme farve og blomstertype som hovedblomsten i brudebuketten.