Brudekjoler – Hvad passer bedst til din figur

Når du skal ud og kigge på brudekjoler, kan det være lidt af en jungle, at finde den perfekte brudekjole til dig selv. Der er hundredvis af brudekjoler som man kan prøve, oceaner af modeller og farver man kan vælge imellem og priserne varierer utroligt meget, alt efter hvilken designer man vælger og hvilke tekstiler, der bruges. Man vil jo gerne have at ens brudekjole er perfekt til en, både i stilen, men bestemt også til ens kropstype. Hvordan brudekjolen smyger sig om figuren er jo vigtig, uanset hvilken størrelse man bruger.

En brudekjole behøver ikke være helt hvid, man kan få kjoler med skærft og bånd i forskellige farver, som giver kjolen et stænkt af farve. Du kan endda vælge en kjole i en helt anden farve, hvis det ønskes. Den hvide farve kommer også i mange forskellige nuancer, så hvis du gerne vil have noget der er anderledes i farverne, så er det bare med at prøve sig frem.

Stor barm

Dbrudekjoler til stor barmu har fra naturens side fået tildelt en stor barm. Uanset om du bruger små størrelser, plus størrelse eller gennemsnitlig størrelse i tøj, så har du fået en fuld barm.

Når du skal ud og prøve brudekjoler, skal du huske at det er vigtigt at få købt det rigtige undertøj, som en bh med god støtte eller et korset. Dette vender vi tilbage til under valg af undertøj.
Pas på, at din kjole ikke er for afslørende – husk at fokus skal være på dit ansigt, Brudekjolen skal skabe et helhedsindtryk af dig på den store dag og ikke kun lade barmen stå frem.
Hvis du ønsker at neddæmpe barmen lidt, så vælg en kjole, der har en lille hjerteudskæring. Den vil åbne op for dit ansigt, din hals og dine kraveben. Hvis du elsker de stropløse brudekjoler, så husk igen den lille hjerteudskæring fremfor stilen, der går lige på tværs. Dette vil fremhæve barmen mere. Stof på brudekjolen, som vil være med til at øge volumen på barmen, er stof med glans så som organza, satin og silke, samt overdele, der er syet som om stoffet ligger lag på lag. Glem ikke at bevæge dig rundt i din kjole under dine fittings. På den måde kan du mærke, om barmen bliver holdt på plads i din kjole.

Lille barm

lille barmDu har fået tildelt en lille barm, dette betyder jo ikke at du ikke kan finde en smuk brudekjole som du vil elske. Det gælder bare om at finde det rigtige snit til brudekjolen, som passer til din lille barm.

Kig efter brudekjoler, hvor overdelen er syet som om der er flere lag stof. Ekstra stof øverst oppe vil hjælpe med at udfylde din overkrop og skabe en illusion af kurver. Brudekjoler med en let polstret halter neck vil også gøre sit til at din barm ser større ud.
Den rigtige bh vil give din barm et godt løft. Der findes bh’er med både gele og olie, som kan få barmen til at virke større. Men det kan være svært at fylde barmen ud i brudekjoler som er stropløse eller som har en dyb rygudskæring, da det kræver en stropløs bh eller at man ikke har bh på.

Brudekjoler, der er syet i empire stil, er kjoler, som har en hævet talje. Du skal undgå lave taljemål. Den hævede talje starter lige under barmen og strømmer ud til en nederdel. Denne romantiske silhuet er smigrende for de fleste kropstyper og er særlig flot til kvinder med en lille barm.

Brudekjoler med et A snit har en tragtformet nederdel fra livet og ned til fødderne, hvilket skaber en “A” facon. Dette er normalt en af ​​de mere populære kjoler, fordi de er pæne til de fleste kropstyper. En kvinde med en lille barm kan også bære denne kjole. Hvis brudekjolen vælges med A snit, så vælg en kjole hvor der sker mere på overdelen. Det er en god ide at have enten perler, blonder, flæser, mønstre eller andre dekorationer, som vil være med til at give dig mere fylde på barmen.

Pæreform

pæreformDu har en pæreformet krop hvis du har smalle skuldre, en smal talje og brede hofter.
Man skal huske at når man har en pæreform, så skal man lede efter brudekjoler, som trækker opmærksomheden op mod dine skuldre.

Vælg en brudekjole, som sidder ind til din smalle talje. Brudekjoler syet i den form vil give dig timeglasformen, samt fremhæve din talje i stedet for dine hofter. Vælg desuden kjolen som en stropløs model eller med bådudskæring. Du skal helst ikke vælge en todelt kjole, da dine hofter vil blive fremhævet i sådan en.

Brudekjolen med bådudskæringen og den stropløse model vil få opmærksomheden trukket op til din overkrop og skuldre. Du skal være opmærksom på, at en V-hals vil trække øjnene nedad mod dine hofter. Brudekjolen bør vælges i robuste stoffer, såsom duchesse satin og taft, da de ikke klæber sig for meget ind til kroppen.

Når du har pæreform som kropsbygning er det en god ide ikke at pynte den nederste del af brudekjolen, da dette vil fremhæve dine hofter. Til gengæld kan du med fordel bruge blonder og pynt på den øverste del.

Æbleform

æbleformMed en æbleform har du brede skuldre, stor barm, benene er ofte slanke, taljen er ikke så tydelig (topmave), smalle hofter og lille numse.

Du skal se efter brudekjoler, der rynker, eller har et bånd ved det smalleste punkt ved taljen, så den bliver fremhævet. Den nederste del af kjolen skal falde blødt og let flagrende i A snit. Vælg brudekjolen med masser af tekstur, tænk især i blonde detaljer, som vil camouflere maven. Overdelen skal samtidig være stram, så den giver en korset lignende effekt. En V udskæring vil være perfekt, da den trækker en lodret linje i stedet for en vandret. Husk at en vandret linje vil få taljen til at se bredere ud, hvilket vil få din æbleform til at se større ud end den er.

Hvis du gerne vil have en lidt mere fremhævet talje og maven gemt lidt væk, kan du evt. tage noget shapeware undertøj på. Prøv dig frem og se om du kan skelne forskellen, når du prøver brudekjoler.

Timeglas figur

timeglasHvis du har timeglas figur, så betyder det, at din øverste og nederste halvdel er perfekt afbalanceret, med en meget markeret talje.
Du burde vælge en kjole, der fremhæver din meget smalle talje. Todelte brudekjoler vil styrke timeglas figuren, som du har fået tildelt. Prøv evt. nogle havfrue brudekjoler, som smyger sig ind til dine kurver og ender i et bølgende lille slæb.

Da dit bryst- og hoftemål allerede er velbalanceret, bør du ikke tilføje for meget for oven eller forneden på brudekjolen, da det vil ødelægge timeglasformen. Hold dig fra empire silhuetterne og de store prinsesse brudekjoler. Den smalle talje kan også fremhæves ved et stænk af farve. Et skærf med farve i kan give et strejf af elegance.

Brudekjoler til plus kvinden

plus kvindenHvis du hører til dem, der bruger plus størrelse, så sidder vægten midt på kroppen, samt barmen er normalt fyldig.

Du kan lede efter brudekjoler med empire snit med en nederdel, der begynder lige under busten og flyder ud i en gradvis gulvlang A-line. Sørg for, at empire sømmene ikke starter på brystet og at der ikke er plissering i stoffet – det vil minde om ventetøj. Kjolen skal spille op til din figur. Hvis kjolen er for løs vil du se større ud end du er, så vær ikke bange for at anskaffe en kjole, der sidder ind til kroppen. Brudekjolen vil tage sig godt ud med v hals eller med brede stropper, som vil komplimentere dine kurver.

Find stoffer som satin, der giver struktur, snarere end noget der flagrer for meget. Hvis du elsker det romantiske udseende med luftigere stof, skal du vælge en kjole med stivere base i underdelen og derefter tilføje let broderet tyl ovenpå.

Hvis du gerne vil gemme dine runde former lidt væk, så lad være med at vælge en brudekjole der er overpyntet, da det vil fremhæve dem.

Høj og slank

høj og slank4Hvis du er høj og slank, så kan du næsten bære hvilken som helst brudekjole. Undgå dog høje halsudskæringer, da de vil få øjnene til at gå opad, hvilket får dig til at se højere ud end du er.

Undgå også opsat hår og diademer. Vælg i stedet et langt slør, da du med din højde kan bære det.

Du kan også vælge at tage ballerinaer på i stedet for en sko med hæl. En lille fin ballerina er lige så feminin til en brudekjole som en højhælet sko.

Lav og petit

lav og petit Er du lav og vil du gerne virke højere, så er nøgleordet forlængelse. Hold kjolen enkel; det vil sige lad være med at vælge en kjole med mange detaljer. Hvis du gerne vil have detaljer, så hold dem til den øverste del af kjolen. En A snit kjole virker bedst. Den får øjet til at bevæge sig og vil skabe en illusion af at du er højere. Find desuden en stil med en talje, der er syet over din naturlige talje. Den nederste del af brudekjolen vil se længere ud og det får dig til at se længere ud.

Hold dig fra store overvældende kjoler, da de får dig til at virke mindre end du er. Undgå også kjoler med lavt syet talje, da det vil se ud som om du ingen ben har. Hvis du vælger en kjole, der går til dine knæ, vil dine ben automatisk se kortere ud.

Hvis du ikke vil vise dine arme

armeDu er ikke glad for at vise dine arme, uanset om de er tunge eller for tynde.

Vælg lange eller trekvart-længde ærmer i blonde stof eller overvej en bolero, som kan tages af når du har lyst. Det er vigtigt at dine arme ikke tager oplevelsen fra dig med at være en smuk brud.
Hold dig fra skulderærmer, da de vil fremhæve dine overarme.

Kun retningslinjer ingen regler

Selvom visse stilarter virker bedst på bestemte kropstyper, så lad ikke “regler” indsnævre din søgning efter din drømmekjole for meget. Det hjælper at prøve alle mulige forskellige former for brudekjoler og derefter beslutte dig for, hvilken form og stil du føler dig bedst tilpas i.

Lad også ekspedienterne i de forskellige brudekjoleforretninger hjælpe dig på vej. De vil kunne råde og vejlede dig. Selv om de tager fat i en kjole du slet ikke kan forestille dig selv i, så prøv den alligevel. Man ved aldrig om den i virkeligheden er helt perfekt til dig.

God jagt efter din perfekte brudekjole.