Brudetilbehør – Find det rette tilbehør til brudekjolen

HårspændeNår du har fundet din drømmekjole, så er det tid til at vælge dit brudetilbehør. Vi har allerede været inde på brudeundertøj, sko og slør. Behøver man i virkeligheden mere end det? Nogle brude kan godt lide den rene stil med brudekjole og evt. et slør. Men du kan også vælge at supplere med noget brudetilbehør, som vil komplimentere helhedsindtrykket af din kjole og dig som brud. Hvis du vælger tilbehør, så lad din personlige stil skinne igennem, men lad være med at overdrive dit brudetilbehør. Husk, at lidt og stilfuldt er bedre end meget og prangende.

Smykker

brudekjole med høj halsSmykker kan give din kjole et twist, men det er vigtigt at have i baghovedet, at hvis din kjole har mange detaljer, så er det bedst at holde sig til enkelte smykker på din store dag. Det vil være synd, hvis dine smykker overstråler din kjole.
Hvis du f.eks. har en kjole der er broderet med sten eller perler på overdelen, så undlad halskæden og vælg lidt længere øreringe og et sødt armbånd (ikke et tykt fyldigt et). På den måde kommer kjolen til sin ret og smykkerne vil komplementere kjolen, uden at det virker overdrevet. Hvis du har valgt en kjole med høj halsudskæring, så lad være med at tage en halskæde på. Det vil ødelægge kjolens effekt at pynte den yderligere.

Brug af færre smykker betyder ikke at det skal være kedeligt. Du kan jo vælge at skifte de mere traditionelle smykker ud efter ceremonien, til noget andet du gerne vil have på. Du kan sagtens skifte dine smykker ud i løbet af dagen, bare du husker at det stadigvæk skal passe til dit overordnede look. Hvis du vil gøre brug af smykker, så er der en god mulighed for at have et lånt smykke på (se mere under traditioner). Det kunne evt. være et arvestykke. Hvis du er i tvivl om, hvilke smykker der vil passe bedst til din brudekjole, så kan du altid spørge i brudekjoleforretningen om de har nogle ideer, der kan hjælpe dig på vej.

Et ur er ikke brudetilbehør

En stor fejl vil være at bære et ur til din brudekjole. Mange kvinder ser et ur som et smykke, men hold dig fra at have ur på til din brudekjole. Et ur passer bare ikke til en brudekjole og det vil få kjolen til at se mindre elegant ud. Tag hellere et lille armbånd på, hvis du føler dig nøgen uden et ur. Hvis det er for at holde øje med tiden, da man jo har en tidsplan der skal holdes, så læg evt. uret i din taske eller få noget familie, du har i nærheden, til at holde øje med tiden for dig.

Der er ingen der siger at dine brudesmykker skal koste en bondegård, men lad være med at købe det helt billige tingel tangel. Hvis du investerer i smykker der koster en smule mere, så vil det også være smykker som du kan bruge ved andre lejligheder.
Ved at bruge de rigtige smykker, som en del af dit brudetilbehør, kan du ændre dit udseende og give dig selv det look du gerne vil have til dit bryllup.

BrudetilbehørTilbehør perler og stenBrudetilbehørRen perlehalskæde

Bolero

Et godt indslag til din brudekjole kan være en bolero. Vejret herhjemme kan være noget omskifteligt og det kan være småkoldt, også selv om det er højsommer. En bolero kan tilføje lidt elegance til din kjole og de passer specielt godt til en stropløs kjole. Hvis du ikke kan lide at vise dine overarme, så er en bolero rigtig godt brudetilbehør til din kjole. Bolero jakker er korte og kommer i forskellige udgaver. De fås i blonde, taft, fake fur, forskellige ærme længder, med og uden broderier og med perler. Så det er bare med at finde den, der passer bedst til din kjole. En bolero vil give dig et feminint og elegant look.

BoleroBolero med kjolebolerobolero fake fur

Brudetasker

En brudetaske som en del af dit brudetilbehør, er ikke en helt dårlig ide. Du kan have lidt makeup til at opfriske din brudemakeup, lidt parfume og andre gode ting i den. Det kommer helt an på, hvad du mener du kunne komme til at mangle. Den rigtige brudetaske til din brudekjole vil give dig et sofistikeret look, men vent med at købe den til du har købt din brudekjole. Det kan være svært, for der er rigtig mange søde og lækre små brudetasker, især på nettet, som kan få det til at klø i ens fingre for at købe en (eller to) her og nu. Brudetasker kommer i mange stilarter, lige fra de enkle og elegante designs, til udsmykket med perler, similisten og fjer. Et lille tip: vælg ikke en alt for stor eller alt for lille brudetaske, sørg for at du lige nøjagtig har plads til dine nødvendige ting.

Klik her for at gå direkte til udvalget af brudetasker

BrudetilbehørHåndtaske fjerbrudetaskebrudetaske

Nylonstrømper

Skal du vælge at have nylonstrømper på som en del af dit brudeundertøj? Der findes flere forskellige muligheder: selvsiddende nylonstrømper, nylonstrømper til hofteholder og nylonstrømpebukser. Du skal vælge det, du har det bedst i (hvis du altså vælger at have nylonstrømper på). Du skal enten vælge hvide (de bliver oftest brugt) eller nude farvede nylonstrømper. Hold dig langt fra nylonstrømper, der kun går til dine knæ. Selv om du har en lang kjole på og du tænker pyt, så husk at du skal have dit strømpebånd af foran alle dine gæster, og en knæstrømpe ser bare ikke godt ud. En selvsiddende eller en nylonstrømpe til hofteholder er et sexet indslag til dit brudeundertøj. En nylonstrømpe giver desuden et glat og raffineret look til dine ben og til din kjole. Vær opmærksom på at en nylonstrømpe passer bedst til en lukket sko, men har du en brudesko med åben tå eller en sandal, og vil du gerne have nylonstrømper på, så sørg for at købe en nylonstrømpe uden forstærket hæl og tå. På en alm. nylonstrømpe er tå og hæle som regel forstærket med et ekstra lag nylon og det dur ikke til en åben sko.

brudeudstyr selvsiddendeStrømper selvsiddendestrømper med hofteholderStrømper hele

Strømpebånd

Et strømpebånd burde være en del af alles brudeudstyr. Strømpebåndet er både sødt og giver et lidt sexet strejf til dit brudeundertøj. Strømpebåndet har også traditioner forbundet til sig. Desuden kan man vælge et strømpebånd med noget blåt i som “something blue”.

strømpebånd1strømpebånd2strømpebåndstrømpebånd

Hårpynt

Hårpynt er før nævnt under bryllupshår, men jeg synes alligevel at det skal med under brudetilbehør. I skal lige have fornøjelsen af at se et lille udvalg i hårnåle og andet hårpynt, og hvor mange forskellige typer de kommer i. Håber det er med til at give lidt inspiration.

Hårnåle diamanterHårnåle perlerHårbøjler tre forskelligeHårnål blomst