Brudeundertøj – Hvilket brudelingeri skal du have på under kjolen?

Når du skal giftes stiller du sikkert spørgsmålet til dig selv: hvilket brudeundertøj skal jeg vælge? Den første regel er, at du er komfortabel i det du har på. Du skal ikke begynde at tænke på, hvad der vil være super sexet på bryllupsnatten. Du kan altid skifte dit undertøj på badeværelset, inden din mand og du skal nyde hinanden under lagnerne. Det næste du skal tænke på er, hvilket undertøj der vil passe bedst til din kropstype og som vil fremhæve kroppen i din brudekjole.
Brudeundertøj kommer i mange forskellige variationer. Hvis du ikke kan lide at gå i g-streng, så lad være med at tage en på til dit bryllup, da den vil irritere dig mere end du vil føle dig sexet. Der er ingen tvivl om, at rigtigt mange kvinder føler sig mere sexede, når de har lækkert undertøj på. Men husk at du kan få rigtig meget sødt og sexet brudeundertøj, som også er komfortabelt til dit bryllup.

Se det store udvalg af undertøj hos Triumph

Hvidt brudeundertøj

Skal man have hvidt brudeundertøj på under sin brudekjole? Det er faktisk helt op til dig selv. Hvidt undertøj er et mere sikkert valg, men en del synes også det kan være lidt kedeligt. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du vælger at skifte hvidt undertøj ud med farvet brudeundertøj, og din kjole er lidt tynd i stoffet, så vil du kunne ses under din kjole. Det vil jo ikke se specielt flot ud, hvis man kan ane en rød bh og trusser under den hvide kjole. Men ud over at skulle have det i baghovedet, så står det en frit, at bruge den farve du gerne vil have.

Farvet undertøj

Stropløs bh

En stropløs bh har ingen stropper, da den er selvsiddende. Dog følger der stropper med, så den kan bruges som en almindelig bh med stropper, hvis det ønskes. En stropløs bh skal sidde godt til under brystet og om på ryggen, da det er den der holder bh’en oppe. Bh’en er som regel formstøbt og lettere vatteret så den blidt former din barm. En stropløs bh er en god del til dit brudeundertøj, hvis du har valgt en brudekjole, der er stropløs.

Stropløs bh Stropløs bh1

Balconette bh

En balconette bh har en flot runding ved kavalergangen og giver en god støtte til brystet. Balconette bh’en kan godt bruges til kvinder med en fyldigere barm, da den giver barmen et flot løft. Bh’en dækker kun halvdelen af barmen, så hvis man har valgt en brudekjole der er lettere nedringet, så vil denne bh passe godt til kjolens snit.

balconette

Push up bh

Hvis du er kvinden med en lille barm, så er en push up bh den bh, du skal vælge, som noget af dit brudeundertøj. En push up bh vil give dine bryster ekstra fylde og skabe en rigtig god kavalergang, da dine bryster vil få et push fra siden. En push up bh vil som regel have fyld med gel eller ekstra puder, som kan tages ud, hvis det ønskes. Hvis du har valgt en brudekjole med dyb halsudskæring, så vil denne bh være et godt valg.

Brudeundertøj push up bh

Minimizer bh

Hvis du er kvinden, der har en stor barm og ønsker at den skal se mindre ud, så er det en minimizer bh du skal have købt. Med denne bh kan du mindske din barm med en skålstørrelse. De specialdesignede skåle gør, at dine bryster bliver ligeligt fordelt i skålen, som så skaber en illusion af at barmen bliver mindre. Hvis du gerne vil have at din barm ikke skal være så dominerende i din brudekjole, så er det en minimizer bh du skal vælge som brudeundertøj.

minimizer bh

Bøjle bh

Hvis du synes at din barm er flot som den er, men gerne vil have lidt støtte, så skal du vælge en almindelig bøjle bh. Den giver dig et lille løft og det naturlige look fra din barm bibeholdes.

Bøjle bh

¾ skålen

¾ skålen dækker ikke hele brystet, men den løfter og støtter godt omkring brysterne. Stropperne sidder lidt længere ude på siden af bh’en. ¾ skålen er god til en brudekjole, der er lettere nedringet.

3/4 skål

Fuldskåls bh

Fuldskåls bh er rigtig god, hvis du har en stor eller lidt tung barm. En fuldskåls bh dækker hele din barm og du får fuld støtte de rigtige steder. Den former dine bryster og holder dem godt på plads. Bh’en er forstærket i siderne og bagpå. Den har et bredere rygstykke og flere hægter, alt efter hvilken størrelse bh’en købes i.

Fuldskåls bh

Corsage

En corsage er ofte brugt af brude, da den er med til at forme din figur. En corsage er en lang overdel, som går fra barmen og ned til hofterne. Den er med til at skabe en balance mellem brysterne, taljen og hofterne. En corsage kommer med hægter eller snører på ryggen. Man skal huske, at en corsage er mindre fleksibel i det, da den har en stiv ramme syet ind i stoffet, som er med til at støtte og gøre din talje mindre. Til brudekjolen vil jeg anbefale, at man vælger en corsage med hægter, da en med snører kan lave buler på ryggen af din brudekjole, alt efter hvordan kjolen er syet.

brudeundertøj corsage Corsage

Bodystocking

Hvis du vælger en bodystocking med indbygget bh som brudeundertøj, så får du noget undertøj, hvor der ikke opstår nogen buler de forkerte steder. Kvinder ved, at hvis man bare har lidt på sine sideben, så kan der hurtigt opstå nogle små muffins ved hofterne, når man tager sine trusser på. Ved at bruge en bodystocking, vil der ikke være nogen overgang. Minusset kan være at man skal åbne og lukke underdelen, når man skal på toilettet.

Bodystocking

Bustier

En bustier er mere behagelig end en corsage. Man kan sige, at det er den bløde version af corsagen. Bustieren har indsyet skåle og giver brysterne et godt løft. En bustier vil desuden blødt forme din talje. En bustier går til lige under navlen og ned over den første del af hofterne.

Bustier Bustier

Shapewear

Du kan også vælge at have shapewear under din brudekjole. Shapewear er ikke definitionen på romantisk brudeundertøj, men til gengæld vil det kunne hjælpe dig med at få omkring 2 cm mindre omkring hofterne, hvis du synes du trænger til det. Shapewear vil give dig en slank og sexet figur, som udjævner diverse buler og undertøjs linjer.

Shapewear Shapewear Shapewear Shapewear

Trusser

Dit valg af trusser er hvad man er til. Der er masser af forskellige typer trusser, både efter hvor højt snittet skal være og hvor brede de skal være. Det vigtigste er, at du har trusser på som du har det godt i. Dog vil jeg anbefale at man tager en trusse på, der dækker ballerne helt, hvis man har en meget stram brudekjole på. Desværre gør trusser ofte det, at de deler ballerne. Det vil sige at du kan se overgangen, hvor trussen slutter på måsen, til der hvor dine baller er fri for trussens stof. Det ville være lidt ærgerligt at have et par ekstra baller i brudekjolen. Hvis du kun kan lide at gå i trusser og skal have en stram brudekjole på, så vælg at supplere dit brudeundertøj med shapewear, som vil fjerne overgangen på trussen.

Trusser Trusser

G-streng

En lille lækker g-streng er et frækt indslag til dit brudeundertøj. Der findes et stort udvalg i g-strenge og hvis du er en af dem, der til hverdag går med disse, så ved du også hvilke der er mest behagelige at have på. Bare fordi man vælger en g-streng, er det ikke det samme som at der ikke kan komme en overgang. Ved g-strenge er der ofte en overgang ved hofterne. De kan have en tendens til at skabe en lille muffin, men dette vil kun kunne ses hvis man vælger en stram kjole, såsom en havfruekjole.

G-strengG-streng2

Det er tilladt at spørge

Hvis du ikke har lyst til at skulle have bh på under din brudekjole, så kan man ofte få syet et indlæg i sin kjole, som vil støtte op om barmen eller give den mere fylde. Det kan godt være lidt svært at finde den rigtige bh, hvis du har valgt en brudekjole med dyb rygudskæring eller med halter neck. Så spørg derfor ekspedienten i brudekjoleforretningen om det kan lade sig gøre, at få syet et indlæg.
Hvis du er i tvivl kan du også spørge i den undertøjsbutik, hvor du vælger at købe dit brudeundertøj, hvilken bh og trusser der vil komplimentere din kropstype. Det er vigtigt at man ikke køber en bh, som er så lille, at den kommer til at dele brystet i to. Husk at brystvævet ikke må komme i klemme på siden af bh’en. Det er en sikker tommefingerregel for, at bh’en er for lille.

Oplev det store udvalg af undertøj hos Lace

God fornøjelse med at finde det helt rigtige brudeundertøj.