Bryllup gæstebog – Minder fra bryllupsdagen

Bryllup gæstebogNoget som i vil få glæde af er en bryllup gæstebog. En bryllup gæstebog er en bog som jeres gæster kan skrive beskeder i til jer. Gæsterne kan vælge at skrive alt fra sjove anekdoter om jer hver især eller som par. De kan også skrive omkring selve vielsen, bryllups festen og deres oplevelser fra dagen igennem.

Hvad skal en bryllup gæstebog indeholde

Nogle brudepar vælger at have en helt simpel bryllup gæstebog hvor kun gæsterne har skrevet i den. Men det behøver på ingen måder kun at foregå sådan. Vær kreative og lad flere ting være en del af bryllup gæstebogen. Det kunne evt. være billeder, sange, talerne, jeres indbydelser, jeres bryllups menu eller en bryllupsvideo, ja alt hvad der kan være minder fra jeres store dag. Bogens indhold vil sætte præg på hvordan minderne omkring jeres bryllupsdag vil huskes mange år ud i fremtiden, så vær ikke bange for at bruge fantasien.

I bogen vil i have glæde af at gæsterne har skrevet små minder om jer og selve dagen. Ens bryllupsdag er en dag hvor tiden flyver af sted og det vil være svært for jer at holde fast på alle minderne selv ud fra det i oplever.
I vil opleve (hvis brylluppet er en større fest) at i ikke har tid til at tale med alle jeres gæster, og en del af samtalerne vil ofte være korte, da i gerne vil nå at hilse på så mange som muligt. Desuden vil i under maden have svært ved at tale med andre end dem der sidder lige i nærheden af jer selv. Det er her at jeres bryllup gæstebog vil få stor betydning da gæsterne her kan give deres mening om hvordan de har oplevet dagen.

Ideer til gæstebogen

Gæstebog med skrift og billederEn sjov ide kan være at anskaffe sig et Polaroid kamera. Ja i læste rigtigt. Polaroid kameraer er tilbage i bedre kvalitet og det sjoveste er at billederne bliver fremkaldt her og nu. Mange af jeres gæster vil sikket kunne huske et Polaroid kamera og vil synes det er en rigtig sjov ide. Stil kameraet ved gæstebogen så gæsterne kan tage et billede af dem selv og lime det fast på den side de har skrevet på. Det er med til at personliggøre deres hyldest på jeres dag, samt her og nu billeder er ofte rigtigt underholdende. Man kan også vælge at have et digitalt kamera og en trådløs printer, som kan printe billeder ud med det samme.

Der er heller ingen der siger at det hele skal skrives med en kuglepen i jeres bryllup gæstebog. I kan også have farvetusser som folk kan skrive med. Det vil give et mere farverigt indslag, hvis gæsterne vælger at skrive deres beskeder med disse.

Man kan komme ud for at der kan opstå kø for at komme til at skrive i jeres bryllup gæstebog og det kan være trættende for jeres gæster at skulle vente på at de kan komme til at skrive. Det kan være at nogle helt glemmer at få skrevet i bogen, fordi de tænker at det kan de gøre senere når der ikke er mere kø. En ide kunne være at have nogle kort i tykt hvidt eller farvet karton liggende på bordet. De kan være klippet i forskellige former, såsom hjerter, firkanter og cirkler. Hav desuden en glasbowle stående. Bryllupsgæsterne kan skrive på kortene og lægge dem i glasbowlen og i kan dagen efter lime dem fast i jeres bryllup gæstebog.

I kan også bede jeres bryllupsgæster om at skrive noget ud fra en sætning i er startet på. Såsom: Kærlighed er….. og så skal de afslutte sætningen. Derefter kan de skrive deres egen personlige besked til jer. I kan også udvælge ti ord som har betydning for jer, hvor de skal skabe en sætning med et eller flere af disse ord. Så bliver det lidt af en ordleg de står med.

I kan også få jeres gæster til at sætte deres fingeraftryk ved siden af deres underskrifter efter de har skrevet i bryllup gæstebogen. Det er et sjovt og personligt indslag. Hav en blækpude stående hvor de kan sætte deres finger på og papir til at tørre det overskydende blæk af bagefter, når de har sat deres aftryk. Det er også sjovt for jer at kunne se aftenen igennem, hvem der faktisk har skrevet i jeres gæstebog.

Lad jeres toastmaster eller en god ven holde opsyn med jeres bryllup gæstebog. Han/hun vil passe på at der ikke sker noget med bogen, samt huske jeres gæster på at skrive i den. Sæt også nogle skilte op på det bord hvor jeres gæstebog ligger, hvorpå der står at der ikke må være drikkevarer på bordet. Det nytter ikke noget at der lige pludselig er et glas vin, øl eller sodavand der vælter ud over bogen, så jeres gæsters hilsner og lykønskninger bliver ødelagt.

Kvalitet er vigtigt i dette tilfælde

Bog hvid blomsterKøb en bryllups gæstebog i god kvalitet. Det er ikke her i skal spare. Det er her jeres minder bliver opbevaret omkring jeres bryllupsdag og det er vigtigt at bogen kan holde til at stå/ligge i jeres reol/skænk i mange år fremover. Det vil være synd og skam hvis albummet falmer meget igennem årene.

Vælger i en bryllup gæstebog der ikke er egnet til at der kan sidde foto eller kort i, så vil det få bogen til at bule. Brug en gæstebog som har tyk kvalitet af papir og er lavet sådan at afstands stykkerne mellem siderne er større. På den måde kommer bogen ikke til at bule. En bryllup gæstebog med syet ryg eller en god spiralryg skal gerne lægge sig helt fladt på bordet når den åbnes. En bog der ligger helt fladt er lettere at skrive i for jeres gæster, så overvej at finde en bryllup gæstebog hvor ryggen er syet eller som har en god spiralryg. Kan i ikke finde sådan en, så hav nogle papirvægte eller andet tungt på bordet, så bogen holder sig åben når gæsterne skriver.

I skal desuden vælge en bog hvor der er nok sider til alle jeres gæster. Det nytter ikke at købe en bog med tredive sider, hvis der er hunderede gæster. Gæsterne skal ikke begynde at skrive på hinandens sider eller bagpå en side der allerede er skrevet på. En side pr. gæst, så er i sikre på alle kan skrive og at der er orden i det, så i kan skille beskederne fra hinanden. Dog vil nogle par nok skrive deres besked sammen, så der kan opstå tomme sider bag til i gæstebogen. De tomme sider kan fyldes ud med billeder eller andre ting fra brylluppet.