Bryllupsdage – Oversigt over alle bryllupsår

Hvis man hører til dem der fejrer sine bryllupsdage hvert år, så kan i her finde betydningen for jeres bryllupsdage her. Bryllupsdage har jo en helt speciel betydning for jer som ægtemand og kone. Det er den dag i har sagt til hinanden i gerne vil tilbringe resten af livet sammen. Det sjove ved bryllupsdage er også hvordan de kan blive fejret og hvilken betydning dagen får jo flere år man er sammen.

Bryllupsdage1 år                      Papirbryllup
Lav lidt sjov, hvis i giver hinanden gaver på jeres 1 års bryllupsdag. Det kunne være en bog, teater/ biografbilletter, kursus i origami eller køb to himmel lanterner og send dem til himmels sammen.

2 år                      Bomuldsbryllup
Her kunne man få lavet nogle 100% rene bomulds t-shirts med en sød skrift eller måske med jeres bryllupsbillede. Nyt lækkert sengetøj eller stort set hvilken som helst gave der er indeholder bomuld.

3 år                      Læderbryllup
Hvis manden længe har ønsket sig en læderlænestol så er det tidspunktet til at overraske ham. Til kvinden kunne det være nogle lækre læderhandsker, selvom de først kan bruges om vinteren. En læderjakke kunne også være en ide enten til ham eller hende. Der er også andre ting hvor læder er involveret men det kommer vi ikke ind på her.

4 år                      Blomsterbryllup
Det giver sig selv hvad man kan give hinanden her, blomster. Det kan godt være at manden ikke synes blomster er så fantastiske som vi kvinder synes. Få lavet nogle cupcakes med dekorationer af blomster eller find en god chokoladeforretning hvor de kan lave chokolader der ligner blomster. Hvis man gerne vil have lidt bobler at fejre med, så køb champagnen belle epoque hvor der er malet blomster på flasken, desuden smager den skønt hvis man er til de lidt tørre bobler.

Bryllupsdage træ5 år                      Træbryllup
Hvad med at plante et træ i haven, hvis i har en have. Træet vil med tiden vokse sig stort og stærkt som jeres ægteskab. Man kan også få figurer fra Architectmade, det er en lille sød gave enten til ham eller hende. Der findes også forskellige spil i træ, som skak, dam og backgammon, hvis i kan lide at spille sådan nogle spil.

6 år                      Sukkerbryllup
Her gælder alle gaver med sukker om det er kager, chokolade eller andet slik. Hvis en af jer har sukkersyge, så skal man tage forbehold for dette.

7 år                      Uldbryllup
Uldgran, uldtæpper, lange uldunderbukser, undertøj i uld, uld hue eller handsker.

8 år                      Bronzebryllup
Få lavet en lille statue af bronze, der har betydning for jer. Det kunne evt. være sammenflettede hjerter eller et andet symbol der har betydning for jer. Ting med farven bronze som f.eks. et maleri.

9 år                      Pilbryllup
En pilekurv fyldt med lækkerier og tag så manden/konen med på en picnic. Et pilehegn til haven eller noget i pileflet.

10 år                   Tinbryllup
Hvis manden kan lide øl, så få lavet et tinkrus med en sød eller sjov indgravering. Til kvinden kan man få fade, en platte eller en medalje hvor man har fået graveret nogle ord som har stor betydning for hende.

11 år                   Stålbryllup
Smykker, ure og pyntegenstande i stål. Det kan også være køkkenting i stål eller børstet stål.

Kimono12 år                   Silkebryllup
Silke undertøj, silke lagner, silke tørklæder, silke slips/butterfly, silkepyjamas, silkeskjorter, silkesovemaske eller silke kimono.

12 ½ år               Kobberbryllup
Bimle i kobber, kobber fotoramme med et billede af jer i. Kobberbryllup er en af de bryllupsdage hvor man ikke lige behøver at have kobber i selv om ideen er sød. Her vil et weekendophold eller et spaophold være en god gave, eller måske en forlænget weekend i en storby som har betydning for jer.

13 år                   Kniplingsbryllup
Et forklæde med kniplinger, en dug med kniplinger, få lavet en lille kage hvor dekorationen forstiller kniplinger. En god konditor vil kunne skabe den illusion.

14 år                   Elfenbensbryllup
Elfenben er forbudt at handle med og en rigtigt dårlig ide at begynde at tænke i. Hvis man køber elfenben i dag, så betyder det at man er med til at støtte krybskytter som dræber vilde elefanter og næsehorn for at få fat i deres elfenben. Find i stedet for på noget som gør jer begge glade. En middag på en restaurant i har ville prøve længe, en tur på stranden for at se solnedgangen eller måske en tur i bowlinghallen.

15 år                   Krystalbryllup
Vaser, glas og fade i krystal. Man kan også købe antik krystal som fører en tilbage i tiden hvis man er til sådan noget. Smykker med Swarovski-krystaller, manchetknapper eller et 3D billede lavet med laser på krystal.

16 år                   Månebryllup
Selv om man gerne ville kunne give hinanden månen, så er det ikke helt så let at gøre. Men gaver med månesten, en sejletur i måneskær, et romantisk digt eller syng/spil en sang hvor ordet måne er med i eller tag i planetariet, hvis der er en film om månen og stjernehimlen.

Ametyst17 år                   Ametystbryllup
Smykker med ametyst. En mand kan også godt få foræret et smykke med amatyst, det kunne evt. være en slipsenål eller manchetknapper. Men hvis han ikke bruger dette, så må man tænke ud af boksen. Man kan få sat en lille ametyst i hans vielsesring, men det kan være han sætter sig lidt på bagbenene da en ametyst har en lilla farve (hvilken man godt kan forstå). Så tænk ud af boksen og find på noget andet til ham.

18 år                   Margueritbryllup
Her vil det igen være lettere for manden at finde på noget i enten blomster eller smykker. Georg Jensen laver smykket Marguerit som mange kvinder er rigtig glade for. Kvinden må igen lægge hovedet i blød og overraske sin mand med sin opfindsomhed.

19 år                   Granatbryllup
En kurv med granatæbler og andre gode sager eller granatsmykker. Man kan også finde på gaver der repræsenterer den røde farve fra granaten, det er lidt snyd, men man skal jo også have lidt at arbejde med.

20 år                   Porcelænsbryllup
Krus i porcelæn med jeres navne, tallerkener, kander i porcelæn, pynte genstande, fade, ja alt i porcelæn kan bruges.

21 år                   Turkisbryllup
Turkis er også en sten, så igen smykker kan være en mulighed. Man kan også bruge fantasien og lave lidt om på stavningen og tage en tur til tyrkiet, købe ting som har turkis som grundfarven eller tage til et land med hvide stande og turkisfarvet vand. Der er en del muligheder at tage sig til.

22 år                   Alliancebryllup
Denne her får selv mig til komme til kort. Der findes alliancesmykker til kvinder, man kan evt. fornye sine bryllupsløfter som i og for sig også er en alliance imellem en mand og kone. Men der er ingen tvivl om at det er en af de lidt svære bryllupsdage at finde gaver til.

23 år                   Tulipanbryllup
Tulipanblomster i alle afskygninger eller en tur til Holland, tulipanernes land.

Diamant ring24 år                   Karatbryllup
Diamanter er en piges bedste ven (diamonds are a girl’s best friend), det sang Marilyn Monroe engang. Her kan manden finde gaven i de bedste karat diamanter. Kvinden kan finde gaven til manden i de ædle metaller og vælge den karat hun mener, vil passe til ham.

25 år                   Sølvbryllup
Sølvbryllup er som regel en af de bryllupsdage, som mange gange bliver fejret med venner og familie. Her er der jo rig mulighed for at finde på noget der indeholder sølv, men man kan også finde på mange andre ting. Da man har været samme et kvart århundrede, så kan det jo være man har andre ting man gerne vil opleve sammen.

30 år                   Perlebryllup
PerleDer kan gives gaver med perler eller med perlemor. Tag evt. på en god fiskerestaurant og spis østers (dem som skaber perler).

35 år                   Koralbryllup
Tag en tur på den blå planet og se alle de forskellige fisk, eller tag en tur hen hvor der findes koral hav.

40 år                   Rubinbryllup
Flere ædelsten til kvinden hvis man synes det. Brug ellers fantasien med en overnatning inde i København eller måske et kro ophold hvor i kan nyde hinanden og maden.

45 år                   Safirbryllup
Endnu engang kan manden begave sin kone med flere ædelstene i form af smykker. Eller hvad med at finde en god massør eller fodterapeut hvor jeres kroppe kan blive forkælede.

Rejse sydpå50 år                   Guldbryllup
Et halvt århundrede sammen, det skal fejres. Om det bare er jer to eller med venner og familie er helt op til jer. Rejs eller hold en dejlig fest med dem i holder af.

60 år                   Diamantbryllup
Det giver vist sig selv hvad man kan give i diamantbryllupsgave.

65 år                   Krondiamantbryllup
Krondiamanterne er nok ikke til at få fat i, men tag på rundtur på et af de danske slotte sammen og spis en god frokost bagefter.

70 år                   Jernbryllup
Alt med jern, om det er en lille statue eller billederamme. Alt som har jern i sig kan bruges.

75 år                   Atombryllup
Denne her lidt svær da et atom ikke lige er til at give i gave. Men her kan fantasien bruges som den lyster.

80 år                   Egebryllup
Alt udskåret i egetræ kan bruges.

90 år                   Granitbryllup
Alt i granit vil være ideel som bryllupsgave.

Fra 70 års bryllupsdag til 90 års bryllupsdag, er bryllupsdage hvor man efterhånden er godt oppe i alderen. Er i nogle af dem, som har været så heldige at have været gift så længe, er der kun at sige at det er helt fantastisk. Fejr disse bryllupsdage med ting i har drømt om længe. Nyd jeres kærlighed som er blevet stærkere og stærkere, i med og modgang, igennem jeres ægteskab.

Man kan fejre bryllupsdage på mange måder

Der er ingen der siger, i skal tage navnet på bryllupsdagene alvorligt. Bryllupsdage bruges jo til at fejre i har været sammen endnu et år og i fejrer jo den kærlighed der er imellem jer. Der er heller ingen der siger man skal give hinanden gaver på disse bryllupsdage. Det er jo helt op til hvordan i er som personer og som par.