Bryllupsdato – Hvornår skal den store dag finde sted?

BryllupsdatoNu er i kommet frem til om i skal giftes i kirken eller en tur på rådhuset. Så skal i til at kigge på jeres bryllupsdato.

Sådan finder i jeres bryllupsdato

At vælge en bryllupsdato lyder måske nemt, men der kan opstå nogle små bump på vejen, såsom at kirken, eller der hvor i vil afholde brylluppet, kan være optaget på den pågældende dag.
Den dato som i vil holde jeres bryllup på har måske en særlig betydning for jer. Det kunne være datoen for jeres forlovelse, den første gang i mødte hinanden eller datoen fra hvornår jeres forældre eller bedsteforældre blev gift. Men det giver sig selv, at hvis man vil giftes på en lørdag, så kan datoerne være begrænsede. Men jeres bryllupsdato behøver jo ikke at have nogen speciel betydning i forvejen, datoen i vælger vil jo være speciel fremover, da det er jeres bryllupsdag.

I skal også gøre jer overvejelser om, hvilken tid på året det skal være. Skal det være i foråret, sommeren, efteråret eller et vinterbryllup. Årstiderne er jo charmerende og romantiske på hver deres måde.

Forårsbryllup

Ved at sætte jeres bryllupsdato til et forårsbryllup kan man vælge at lade brylluppet bære præg af de friske og nye farver, der lige er sprunget frem. De lysegrønne toner på bladende og de spæde blomster, der titter frem fra jorden, giver et væld af muligheder for et romantisk bryllup.

Et forårsbryllup vil ligge fra starten af marts til slutningen af maj, der hvor vinteren har sluppet sit kolde greb om jorden og de milde vinde er ved at indfinde sig. Man skal huske, at ved denne tid på året sker der også en masse andre ting. Der er konfirmationer og studenterafslutninger, så man skal sørge for at booke lokaler samt kirken (hvis man skal have kirkebryllup) i god tid.
Minusset ved at holde et forårsbryllup kan være vejret, som kan være noget drilsk i det danske land, med regn, massere af koldt blæsende vejr og til tider også sne. Hvis bruden eller gommen har allergi, kan dette skabe problemer, da dette også er tiden, hvor en masse pollen kan blive sluppet fri i luften på den store dag.

Sommerbryllup

En bryllupsdato til et sommerbryllup vil ligge i juni til slut augst. Det lune sommervejr giver mulighed for at holde sit bryllup ude i det fri, dagene vil være lysere og længere, samt solen vil være mere fremme på den blå himmel.
Det er også i denne periode de fleste vælger at holde deres bryllup, så man skal være ude i god tid med booking af kirken og hvor man vil holde festen, da de mest poplære steder ellers vil blive booket først af andre brudepar. Desuden skal man have i tankerne, at mange af gæsterne man vil invitere, har sommerferie i disse måneder, hvilket kan resultere i at de er ude og rejse på jeres bryllupsdato.

Hvis man vælger et sommerbryllup er fordelene, at sæsonens sommerblomster vil være lettere at få fat på, sommerens naturlige råvarer til maden vil der være rigeligt af og gæsterne kan lave udendørs aktiviteter.

Efterårsbryllup

Ønsker i et efterårsbryllup, ligger jeres bryllupsdato fra  september til slut november. Her viser naturen sig fra en virkelig fantastisk side med sine grønne, gule, røde og orange farver. Man kan mærke en snert af sprød kulde i luften, et tegn på vinterens kommen.

Her bliver dagene kortere og man kan bruge både efterårets farver, samt de mørkere aftener til at skabe en hyggelig og romantisk dag/aften. Hvor hyggeligt er det ikke at have levende lys tændt både i kirken, samt det romantiske skær af lysene på middagsbordet. Det kan næsten give et middelalderligt præg på brylluppet, hvis det er det man ønsker.

Vinterbryllup

Jeres bryllupsdato ligger fra december til slut februar, hvis i vælger et vinterbryllup. Her har vi de hvide farver og jordfarverne, der præger landskabet. Den smukke hvide sne, der dækker bakkerne. Disen, der ligger over landet. Sidst men ikke mindst, duften af kanel og gran, der kan skabe en fantastisk stemning. Muligheden for at inddrage vinterens farver i jeres bryllup giver temaet et ganske romantisk omrids. Brug af hvid og sølv farver og krystaller, der spejler sig i skæret fra de levende lys, samt man kan have optændt i de åbne pejse (hvis dette findes på stedet).
Man skal huske på at mange hoteller, herregårde og slotte har julearrangementer, som kan være en hindring for, at du kan holde drømmebrylluppet i december. Så vær ude i god tid med jeres bookning.

Vintermånederne i januar og februar kan være til fordel for jer pengemæssigt, da mange steder har nedsatte priser. Det skyldes de mere stille måneder med få afholdte arrangementer.
Minusser ved vinterbryllupper kan være, at i ikke kan få de blomsterdekorationer i ønsker jer, fordi de blomster i gerne vil have ikke er i sæson. Der kan også opstå problemer med nogle råvarer til maden.