Bryllupsinvitationer – Hvilke gæster skal inviteres

BryllupsinvitationerI bør begynde at kigge efter bryllupsinvitationer 4-6 måneder før jeres bryllup skal holdes. Det er normalt at sende sine bryllupsinvitationer ud 8-12 uger før selve brylluppet. Det kan godt være i synes det er tideligt at være ude med invitationerne, men tro mig, der er flere ting der spiller ind tidsmæssigt som man skal tage højde for.

Inden i begynder at sende bryllupsinvitationer ud, skal i have styr på jeres gæsteliste. Hvem skal inviteres og hvem skal ikke. Find ud af hvad i har råd til, hvem i virkelig godt kunne tænke jer at fejre jeres bryllupsdag med og i hvilken størrelsesorden brylluppet skal være i. Er i til et lille intimt bryllup eller skal det være stort og overdådigt. Når i har fundet ud af det, så kan i begynde at kigge efter bryllupsinvitationer.

Gør jer tanker om hvem der er vigtige at have med og læg nogle grundregler for hvem i mener passer ind som gæst til jeres bryllup.

  • Hvis den ene af jer vil have en ekskæreste med, så må man ikke antage at det er i orden med ham/hende du skal giftes med. Heller ikke hvis de er på talefod sammen. Spørg i stedet for at undersøg om det er i orden. Du skal huske at dette er en ekskæreste, som kender din familie ret godt og bruden/gommen har nok ikke lyst til at høre gamle historie til brylluppet fra dengang du og din eks var sammen.
  • Skal der børn med til brylluppet? Det skal også op og vendes. Børn i den yngre alder kan larme og være kede af det både under vielsen samt under taler. Så hvis man ikke har overskud til det, så skal man kraftigt overveje om de skal inviteres. Ellers bliv enige om en aldersgrænse som at barnet ikke må være under 5 år.
  • Der er sikkert nogle singler imellem dem i inviterer. I skal gøre op med jer selv og jeres budget om der er råd til at de singler i har inviteret kan have fået en kæreste i mellem tiden, som han/hun gerne vil have med. Det kan give en del ekstra omkostninger i den sidste ende.
  • Der er ingen tvivl om at der nok vil ryge nogle øl, vin og drinks ned blandt jeres gæster i løbet af dagen, men gør jer overvejelser om i vil have folk med der drikker for meget. Gæster der er fulde allerede inden jeres middag er måske ikke det mest sjove, hverken at se eller høre på. Det kan i sidste ende betyde at i synes at noget af jeres dag er blevet ødelagt af en som ikke kan styre sit alkohol indtag.
  • Bare fordi i har nogle gode arbejdskollegaer, så er det ikke det samme som at de skal inviteres. Hvis i ser nogle af dem privat, så er det klart at man skal overveje om de skal være nogle af jeres bryllupsgæster.

Køb af bryllupsinvitationer

HjemmelavetI kan købe jeres bryllupsinvitationer på nettet eller i udvalgte forretninger. I kan også vælge at kreere jeres egne bryllupsinvitationer. I vil kunne finde inspiration i diverse hobbyforretninger. Hav i baghovedet at det tager tid at finde jeres bryllupsinvitationer.

Uanset om i laver jeres invitationer selv eller køber dem, så gør jer selv den tjeneste og køb bryllupsinvitationer i en god kvalitet. God kvalitet vil sige, at kartonen er af den tykke slags, så invitationen får et mere eksklusivt look, samt at det ikke bukker/krøller så let. Invester også i en tykkere konvolut. De vil beskytte jeres invitation da de tynde kan gå i stykker undervejs i posten.

Har i valgt et tema til jeres bryllup, om det er et fest tema eller et farvetema, så kan det være en god ide at lade jeres bryllupsinvitation være inspireret af dette. Det vil skabe en rød tråd igennem jeres bryllup. Det betyder dog ikke at der behøver være en rød tråd, der findes mange søde og ret sjove bryllupsinvitationer og hvis man gerne vil have noget som trækker et smil frem på folk, så vælg en mere gakket invitation.

Kaster i jer ud i selv at kreere jeres invitationer, så pas på med at overpynte dem. Det er jo ikke en børnefødselsdag i inviterer til. For meget glitter og for mange farver vil hurtigt få invitationerne til at ligne en malerbog. Enkelt og smagsfuldt vil altid se mere elegant ud.

Brun,lyserød invitationDet kan godt være i synes i har fundet en bryllupsinvitation på nettet og puha det gik da hurtigt, så dem bestiller i med det samme. Men i aner faktisk ikke om de lever op til jeres forventning når de når frem. Så lad være med at bestille alle jeres bryllupsinvitationer på én gang over nettet.

Vælg i stedet to-tre bryllupsinvitationer som i kan lide og få tilsendt prøver med den tekst og skrift i vil bruge. På den måde kan i så kan vælge hvilken bryllupsinvitation i synes lever op til jeres forventninger. I kan sikkert aftale med internetforretningen at de sender jer et udkast af de to- tre bryllupsinvitationer som i vil vælge imellem. I skal nok regne med et symbolsk beløb for deres service.

Bestil altid lidt ekstra invitationer, så i har en backup hvis en af dem nu ved et uheld rammer en fedtet plet på bordet, kaffekoppen får sat en ring på den eller hvis i kommer i tanke om i har glemt at skrive en person på jeres gæsteliste.

Det kan være en dyr fornøjelse at sende bryllupsinvitationer ud, alt efter hvor mange man skal have inviteret. Så man skal huske at jo tungere en invitation man sender ud, jo dyrere kan det blive i frimærker.

Hvad skal man tage højde for tidsmæssigt

invitation sjovInvitationerne skal være ude i god tid, så i kan få et svar tilbage fra jeres gæster hurtigst muligt. Bestiller i jeres bryllupsinvitationer igennem et firma, og skal i have en fortrykt tekst på kortet, så skal i huske at det godt kan tage nogle uger inden firmaet kan levere jeres bryllupsinvitationer.

Det kan godt tage lidt tid at få fat i alle jeres gæsters adresser hvis i ikke har dem i forvejen, samt i skal også skrive egen returadresse på bagsiden. Desuden kan det tage noget tid at skrive adresser på kuverterne, alt efter hvor mange bryllupsinvitationer i skal have sendt.

Det tager også tid for posten at komme frem til jeres gæster. Der kan gå alt fra en til fire/fem dage, alt efter hvor invitationerne skal sendes til. Skal der inviteres gæster der bor i udlandet, så kan der godt gå op til ti- fjorten dage inden de modtager invitationen.

I skal huske på at jeres gæster skal have god tid til at tage fri fra arbejde (hvis brylluppet holdes en hverdag eller søndag) og de skal have tid til at booke overnatning på hotel eller andet, hvis de kommer langvejs fra.

I skal også have en ide om hvor mange i bliver når der skal bestilles lokaler. Om jeres fest bliver holdt på slot, restaurant, festlokale eller hvilket som helst andet sted, så ville det være ærgerligt hvis der blev bestilt et sted der er alt for stort eller småt til det antal gæster der siger ja til at deltage til brylluppet.

I skal også have tid til at give cateringfirmaet, eller dem som nu står for jeres bryllupsmenu, besked om hvor mange mennesker der skal laves mad til. Nogle cateringfirmaer vil gerne have besked en måned før festen skal holdes, så vær samtidig opmærksom på hvornår i skal give dem besked.

Få mindst to andre til at læse korrektur af jeres invitation. I sådan en invitation er det ret vigtigt at der ikke er stavefejl og grammatiske fejl, samt at datoen, adressen og tidspunkt til både kirken/rådhuset og der hvor i skal holde festen er skrevet korrekt.

Når invitationerne er sendt ud

Sort invitationNår jeres bryllupsinvitationer er sendt med posten, så vil der være et hul indtil de første gæster begynder at svare på om de kan komme eller ej. Bare rolig, der vil sikkert være masser af andre ting omkring brylluppet i kan tage jer til. Det kan være i tænker om i alligevel skulle have inviteret det par med eller en bestemt person med. Men husk at der er en grund til at jeres gæsteliste er som den er, og dårlig samvittighed over at have udelukket nogen ikke nytter noget.  Så glæd jer over jeres valg og vær glad over dem som kan komme og fejre jeres kærlighed og dag sammen med jer.