Bryllupskage – Hvilken kage skal i vælge til brylluppet

TraditionelEn af de store begivenheder på jeres bryllupsdag er når i skal skære jeres allerførste skive af bryllupskagen, som mand og kone. Men hvordan skal en bryllupskage se ud? Er man til det enkelte og traditionelle look, eller vil man gerne have en kage, der afspejler jeres personlighed. Skal man købe eller bage sin egen bryllupskage? Man kan hente masser af inspiration på nettet og på den måde finde ud af hvilken stil, og hvilke farver, der vil passe til netop jeres bryllup.

Bestil kagen i god tid

Vælger i at købe jeres bryllupskage, så er det vigtigt at i bestiller den i god tid. I skal sætte jer ned og finde nogle konditorer, som kan leve op til jeres forventninger om at fremtrylle den helt rigtige bryllupskage til jeres store dag. Aftal en tid med de pågældende steder, så i kan komme ud og se og prøvesmage nogle forskellige typer bryllupskager. På den måde får i inspiration til hvilket fyld i gerne vil have i kagen, hvilke farver og hvilken pynt kagen skal bestå af, og i får set nogle billeder af hvor mange etager i gerne vil have kagen skal være i. Når i har fundet den konditor som lever op til de krav i har, så bestil kagen med det samme. Lav en aftale angående udbringning og evt. opsætning af kagen, så i ikke selv skal tænke på at skulle fragte og stille den frem på jeres bryllupsdag.

Få råd og vejledning hos din konditor

En bryllupskage kan variere meget i størrelsen, alt fra ti personer til op til flere hundrede personer. Det kommer an på hvor stort eller småt brylluppet er. Hvis jeres bryllup har et bestemt farvetema, så kan i bestille en bryllupskage, der kan matche jeres farvetema, hvis i ønsker det. Man kan vælge sin bryllupskage i etager som er den mere traditionelle stil, hvor etagerne er enten firkantede, sekskantede eller runde. Hvis man ikke er til en etage kage, så kan man vælge at få kagerne lagt på en spiral. Så står kagerne frit, men giver alligevel et helhedsindtryk af en bryllupskage der går op i etager. Man kan også vælge at få lavet små individuelle bryllupskager til gæsterne, og en lidt større en til jer selv som i skærer sammen. Det er også blevet moderne at få lavet en bryllupskage med cupcakes, eller en fransk bryllupskage bestående af profiteroles (som er små vandbakkelser med fyld).

FranskCupcakeSpiralenIndividuel

Under jeres prøvesmagning skulle i gerne være kommet til enighed om hvilket fyld i gerne vil have i kagen. Om det så er hvid chokolademousse med friske hindbær eller jordbær, chokolademousse, vanillecreme, flødecreme, passionsfrugt mousse eller cheesecake fyld, det må i beslutte jer for. Der vil være mange flere forskellige smagsvarianter at vælge imellem, og i skal vælge det, i selv synes afspejler jer og jeres smag. Bryllupskagens overtræk består for det meste af marcipan eller fondant. Fondanten giver kagen et flot look og kan laves i stort set hvilken som helst farve. Pynten kan være i marcipan, friske blomster, silkebånd, tyk glasur der pyntes som mønstre, eller frugtfarve som bliver sprøjtet på ved hjælp af en skabelon. Alle disse ting vil i sammen med jeres konditor finde frem til. Hvordan jeres kage endeligt kommer til at se ud kan være helt forskelligt fra hvad i oprindeligt havde tænkt jer.

Kage med stencilsHjerterKageBryllupskage

På toppen af kagen kan man vælge at have blomster af marcipan, friske blomster eller bryllupskagefigurer af brudepar. Man behøver ikke holde sig til nogle af disse ting, man kan også lave lidt sjovt og sætte sit eget personlige præg på kagen, evt. ved at få lavet to frøer som kysser hinanden eller noget andet spas, hvis man altså er til det. Mulighederne er mange, så se jer godt omkring og find det, der passer til jeres personlighed.

BrudeparMiss piggyPandaerBrudepar

Hvornår skærer man bryllupskagen

Skære kagenDet er faktisk helt op til jer selv, hvornår jeres bryllupskage skal skæres. Holder man et formiddagsbryllup, så er der brudepar, som vælger at servere kanapeer, champagne og bryllupskage efter vielsen, før middagen om aftenen. Nogle brudepar venter til kaffen og cognacen er på bordet, og andre brudepar bruger kagen som en del af desserten til selve middagen. Der følger nogle traditioner med til det at skære bryllupskagen, dem kan du læse om under traditioner ved brylluppet.

Hvad med prisen

Når i skal ud og købe jeres bryllupskage, så hav på forhånd en max pris som i vil betale for jeres kage. Prisen vil variere alt efter størrelsen på kagen og hvilken pynt i gerne vil have på den. Jo mere tid konditoren skal bruge på jeres kage, jo dyrere vil den også være. Derfor vil en hvid traditionel bryllupskage koste mange gange mindre end en med mange detaljer. Husk at der højst sandsynligt vil være et beløb for levering af kagen, og hvis kagen er på stativ vil der være et depositum for dette. Alt efter hvilken konditor i vælger ligger prisen fra omkring 50 kr. pr. person og opefter.

Bag jeres egen bryllupskage

Hvis budgettet ikke er til at købe en bryllupskage, eller hvis i mener at i får det bedste resultat ved selv at bage, så er det bare med at finde frem til hvilken kage i vil give jer i kast med at kreere. Der er masser af gode opskrifter på bryllupskager på nettet, så surf lidt rundt og find den opskrift, som i mener passer til jeres ambitionsniveau. I dag kan man også købe en hel del redskaber, som gør det lettere for jer at lave den pynt, i gerne vil have på jeres hjemmebagte bryllupskage. Ved selv at bage kagen får i en masse sjov ud af det sammen, og det er jo samtidig lidt af en præstation at kunne sige, at i selv har skabt kage vidunderet.

HjemmelavetHjemmelavet