Bryllupsmad – Få styr på maden til jeres bryllup

Bryllupsmad forskellig billederJeres bryllupsmad er en af dagens vigtigste aspekter. Det er her festen starter, når gæsterne sætter sig til bords for at slappe af og nyde den gode mad der bliver serveret for dem. I kommer til at bruge noget tid på at sammensætte jeres bryllupsmad. Menuen spiller en vigtig rolle i hvordan oplevelsen af maden bliver. Vi ved alle sammen godt at man har et budget der skal passe til ens økonomi. Vælger man sin bryllupsmad ud fra hvad der er billigst, så kan man ende med at hele aftenen bliver ødelagt af en dårlig madoplevelse. Med dette menes ikke at man skal købe det dyreste man kan finde, men vær opmærksom på at prisen kan have indflydelse på hvad i kan få med i jeres menu.

Catering firmaer

Hvem skal man vælge som sit catering firma? Vi har alle hørt historier hvor maden enten ikke var varm, kødet var så gennemstegt så det var som at skære i en skosål, at der simpelthen mangler nogle af retterne i den menu man har bestilt eller at der ikke er mad nok til gæsterne. Alle scenarioer er katastrofale når man gerne vil have et bryllup hvor alt bare kører som smurt.

En god ide er først at finde ud af hvilken type mad i vil have serveret til jeres bryllup. Det kan være alt fra buffet, til tre retters menu (eller flere), til kinesisk eller indisk mad. Det er op til jer hvad i synes der ville være lækkert at få serveret som jeres bryllupsmad, der er ingen regler for hvad i kan servere andet end det skal være godt. Alt i alt går det ud på at finde det helt rigtige catering firma, som vil kunne levere jeres bryllupsmad lige som i vil have det, uden noget går galt på den helt store skala.

Anbefalinger

SmilyAnbefalinger fra andre kunder er altid noget af det første i skal kigge efter. Jeres bryllupsmad skal bestemt ikke bestilles fra et catering firma hvor det er væltet ind med dårlige anbefalinger. I kan finde anbefalinger på nettet, nettet er en rigtigt god sladderhank på dette område. I kan også bruge mund til mund metoden. Spørg der hvor i skal holde festen (hvis det altså ikke er et sted hvor i har købt maden som en del af pakken). Ofte så ved ejere af forsamlingshuse, selskabslokaler eller nogle af jeres gode venner hvilke catering firmaer der er værd at købe mad fra. Alternativt kan i spørge jeres fotograf, blomsterhandler eller andre leverandører i bruger til jeres bryllup, om de kan anbefale en god kok eller nogle catering firmaer. Disse personer kan have rigtig gode kontakter fra tidligere bryllupper. Kender i en god lokal restaurant hvor i ved at kvaliteten af maden lever op til jeres forventninger, så er det bare med at spørge dem om de vil levere maden til brylluppet. Det er ikke alle restauranter der er levere ud af huset, men hvis det er et sted i kommer ofte, så kan det være de vil gøre en undtagelse.

En god ide er også at spørge om i må komme ud og se catering firmaet/restaurantens køkken. På den måde kan i danne jer et indtryk af selve dynamikken i køkkenet samt i kan se om hygiejnen er i orden.

Husk budgettet

Det er vigtigt at i udser jer to til tre catering firmaer/restauranter/kokke som i mener opfylder jeres krav om at levere jeres bryllupsmad. I har lavet jeres research omkring anmeldelser og har fundet frem til de catering firmaer som i helst ser, skal levere jeres bryllupsmad. Nu skal i begynde at tænke på jeres budget. Bryllupsmad er ikke en af de små udgifter, så sørg for ikke at gå over det budget i har sat jer i forvejen. Lidt ekstra brød og smør til jeres gæster til tyve kr. pr. person lyder måske ikke af meget, men er i halvtreds personer, så er det lige pludselig tusind kr. mere i skal finde i jeres budget. Så vær OBS på at selv om beløbet ser småt ud på papiret, så kan det samlet resultat gøre at i skal skære andre steder i jeres bryllupsbudget. Catering firmaerne burde kunne komme med ideer til hvad de kan levere til det budget i har lagt og lad jer ikke overtale ved at det kunne blive mere lækkert lige at opgradere for halvtreds kr. mere pr. person for så vil bryllupsmaden lige blive lidt mere lækkert. Jeres bryllupsmad skal være lækkert uanset om i har lille eller et stort budget. God smag af maden kan også fås for mindre penge.

Prøvesmagning af bryllupsmad

BryllupsmadNår i skal sammensætte jeres bryllupsmad, så er det en god ide at spørge catering firma, restaurant eller kogekonen om i kan komme til en prøvesmagning. En prøvesmagning vil give jer en ide om i har valgt den rigtige menu eller om der er noget i mener der skal laves om på i menuen. Ud over det kan i kontrollere kvaliteten af de fødevarer der bliver brugt. Hvis de ikke giver jer lov til at prøvesmage maden, så gør det ikke noget at man sætter spørgsmålstegn ved dette, eller om man skal vælge en helt anden til at levere maden, hvor der er mulighed for at prøvesmage først.  Det er vigtigt at man ved at den mad der skal serveres er i orden.

Kontrakten

Husk at få lavet en kontrakt, både omkring leveringsdato, tidspunkt, hvordan menuen er sammensat samt den totale pris som skal være inklusiv moms.

I kontrakten skal der også stå hvornår lånt service som er brugt til servering af maden skal afleveres/afhentes.

Hvem der er din kontakt person igennem forløbet. At skulle igennem flere forskellige personer kan skabe misforståelser som i sidste ende kan have indflydelse på jeres bryllupsmad.

Der skal stå hvornår betaling af maden skal finde sted. En ide kan være at betale halvdelen en måned før brylluppet og resten af beløbet samme dag som maden leveres. Det kan dog være en besværlighed at skulle stå med flere tusind kr. på selve bryllupsdagen. Få evt. toastmasteren til at klare betalingen.

Få også ind i kontrakten hvornår fristen er for ændringer af menuen. Ændringer kan være alt lige fra maden til personer der afmelder pga. f.eks. sygdom nogle dage inden brylluppet.