Bryllupstale – Hold en uforglemmelig tale til brylluppet

Bryllupstale Jeres bryllupstale er jeres personlige tale til hinanden. I kan enten vælge at holde den til ting som bare i to ved om hinanden, eller i kan vælge at få hjælp udefra fra venner og familie. Spørgsmålet er om i begge vil holde en bryllupstale eller om kun en af jer har lyst. Det er ikke altid let at skulle stå og tale foran mange mennesker, heller ikke selvom det kun er venner og familie. Men du skal have i tankerne, at det netop er familie og venner der sidder og kigger, og lytter til det du har at sige. Folk er i feststemning og har fået et glas eller to, så du har faktisk de bedste forudsætninger, da publikum er helt og aldeles på din side, når du skal holde din bryllupstale.

Skriv din bryllupstale i god tid

Gå i gang med at skrive din bryllupstale i god tid. Jo længere tid du har til at skrive den, jo bedre. Du vil gennem forløbet enten have nye tilføjelser, eller du vælger måske at tage noget fra. Jo tættere du kommer på brylluppet og ikke har fået startet på din tale, jo mere nervøs vil du blive og det kan ende med at din tale bliver noget rod og meget upersonlig.

Retningslinjer for hvordan du kan skrive din tale

Bryllupstale Der er ingen der siger, at du skal lære din tale udenad. Ofte når man lærer noget udenad, så kan det komme til at lyde monotont og upersonligt. Planlæg derfor talen ved at skrive den ned på små kort. De små kort hjælper dig med at holde styr på talen. Hvis man står med et eller to stykker A4 papir kan man let miste tråden, da man kan glemme hvor i teksten, man er nået til. Lad desuden være med at læse ordret fra dine kort. Det vil gøre at du kommer til at lyde som en nyhedsoplæser. Find en fin balancegang mellem indøvet og oplæsning af dine kort.

Lav din tale sådan at der er en begyndelse, en midte og en slutning. Det vil hjælpe dig med at skrive en god tale som vil blive husket, selvom det måske lyder simpelt.

Hold dig til korte sætninger og lad være med at bruge lange ord, der er svære at udtale. Du skal være fortrolig med de ord du bruger. De lange ord kan få dig til at hakke i din udtalelse og det vil ikke lyde som om at det er dine egne ord.

Bryllupstale Lad ikke bryllupstalen blive for lang, da det vil få folk til at miste interessen og talen vil blive husket som kedelig. Din tale skal helst ikke være længere end 5-7 minutter i alt eller under 1000 ord. Når dit første udkast er skrevet, så læs den højt for dig selv imens du tager tid på det. Læs evt. højt foran et spejl, så du kan se din egen mimik. Du skal se dig selv som lidt af en skuespiller, der forbereder sig til at skulle optræde på scenen.

Lad være med at føle et pres for at skulle være morsom. Det er vigtigt at du er oprigtig, så følg din intuition og tal fra hjertet, så skal grin og højst sandsynligt også tårer nok vise sig fra din mand/kone samt gæsterne.

Læs din bryllupstale op for en ven eller et familiemedlem og se personens reaktion. Desuden vil personen kunne give dig et fingerpeg, om der er noget der skal rettes til i talen.

Gør plads i din tale, så den er fleksibel. Hvis der er sket noget i løbet af dagen som du gerne vil have med i talen, så indarbejd det i den foreskrivende bryllupstale.

Husk at trække vejret

Når du stiller dig op for at holde din tale, så vent med at sige noget før der er stilhed. Det er ærgerligt, hvis din mand/kone ikke får hørt hele din tale. Tag en dyb indånding og husk at trække vejret hele vejen igennem din tale. Lav nogle naturlige pauser i din tale, som gør at du husker vejrtrækningen. Tal langsomt (ikke for langsomt) og tydeligt. Lad nu være med at drikke for meget alkohol før din bryllupstale, hold dig fra pinlige historier og lad være med at bande.

Hvem skal holde taler og hvornår

Bryllupstale farTil et bryllup kan der være mange, der gerne vil sige et ord til parret. Det er også helt fint, men man skal lige huske, at de vigtigste taler skal være nogle af de første. Lad evt. toastmasteren byde velkommen og sige alle de praktiske ting, så gæsterne ved hvor toilettet er, hvad menuen evt. består af osv. Dernæst er det brudens far der normalt holder en tale, herefter brudgommen, forloveren, brudgommens far og til slut bruden. Andre der har noget på hjertet kommer bagefter. Det er toastmasteren der skal holde styr på, hvornår de forskellige taler skal holdes og hvilken rækkefølge de kommer i.

Slap af og hav det sjovt med din tale

Nu er der givet lidt retningslinjer for, hvordan man kan holde sin tale. Det kan være du har en helt anden måde at gøre det på. Det vigtigste er, at du har det godt med den måde du har skrevet din bryllupstale på, og hvordan du udfører den. Vigtigst af alt er, at du er afslappet og har det sjovt med din tale.