Bryllupstema – Hvilket tema skal man vælge til brylluppet

Lilla bryllupstemaHvem siger i skal holde jer til et traditionelt bryllup? Hvorfor ikke hellere vælge et bryllupstema? Det er med til at sætte et helt personligt præg på jeres dag. Der vil være en rød tråd igennem hele dagen og jeres bryllupstema vil være med til at gøre jeres dag mere speciel og smuk ud fra den ide i får skabt. Misforstå mig nu ikke, der er absolut intet galt i et traditionelt bryllup, det har jo også sin helt egen charme.

Hvordan finder i jeres bryllupstema

I skal først beslutte hvilket bryllupstema der passer jer og jeres personlighed. Når jeres tema er valgt bliver det meget lettere for jer at koordinere farvevalg, blomster, invitationer, bordpynt og andre elementer som i synes vil være perfekte til jeres bryllupstema.

Jeres fantasi sætter grænsen for hvordan bryllupstemaet vil udforme sig. En god ide vil være at bruge nogle af de grundlæggende ting fra det traditionelle bryllup, men det kommer an på om man synes det traditionelle er en charmerende ting at bibeholde.

Jeres bryllupstema skal være meningsfuldt for jer begge. Mænd og kvinder tænker som regel ikke helt ens og det kan være i har forskellige ønsker til hvad i gerne vil have som jeres tema. Der kan være en sandsynlighed for i ikke er et hundrede procent tilhængere af hinandens temaer, så find en måde at få begge jeres ønsker inkorporeret i temaet, også selv om de kan ligge langt fra hinanden. Det er vigtigt at det ikke kun er den ene af jer der får alle sine ønsker opfyldt, i skal begge føle at det er jeres fælles bryllup.

Et bryllupstema kan f.eks. laves ud fra interesser, hobbyer, et bestemt årti, renæssancen, eventyr, efter elegance eller efter farver. Nogle af de mest populære bryllupstemaer er standen, haven, romantisk tema eller kulturelle temaer som har hawaiianske, italienske eller asiatiske indslag som temaer.

Man kan vælge årstiderne som bryllupstema. Læg vægt på den pågældende årstids farver, årstidens blomster og borddekorationer der lægger vægt på den valgte årstid. Man kan også vælge et helligdags tema som påsken eller julen. Et bryllup er stilfuldt og er ikke en børnefødselsdag, så pas på med ikke at overdrive med udsmykningen.

En god ide er at sætte sig ordentligt ind i sit bryllupstema, så det bliver så fuldendt som muligt. Brug nettet flittigt, der er rigtig mange der deler deres erfaringer eller kommer med gode ideer til temaer.

Invitationer & dekorationer

Tænk allerede på at få jeres bryllupstema med fra starten af. Vælg invitationer som passer til temaet. Har i f.eks. valgt et 50’er tema, så lad bryllupsinvitationerne give en ide om at det er jeres tema. Det kunne være i de moderigtige farver fra dengang, samt et billede af en gammel vinyl plade eller billeder af tidens kendte skuespillere som Marilyn Monroe, James Stewart, Grace Kelly eller John Wayne. Hvis man vælger et tema med et strejf af Hawaii, så vælg invitationer i tropisk stil. Hvis jeres invitationer signalerer at der er et tema, så giver det også bordholdere boldegæsterne en ide om at der kommer til at ske noget anderledes til jeres bryllup.

Jeres dekorationer skulle også gerne afspejle jeres tema. Hvor meget man vælger at bruge er helt op til en selv, men udtrykket less is more er en meget god tommelfingerregel at gå efter. Hvis man vælger at have et bryllupstema, så må det gerne være stilfuldt at se på. Hvis nu din kommende mand eller kone er tosset med golf eller fodbold, og han gerne vil have det med som hans del af temaet, så tænk kreativt. Find oplukkere hvor der er fodbolde/golfbolde på. Jeres bordkort holdere kunne også ligne en bold, så den er en del af bordopdækningen.

Dekorationer er helt sikkert en stor del for at opnå det bryllupstema i har valgt. Ved et renæssance bryllup er det vigtigt at bruge blomster der er en smule rustikke som borddekorationer, eller have dem hængende langs bordkanten i guirlander, samt bruden har en blomsterkrans på hovedet eller et smykke der sidder langs panden i stedet for et slør. En del af ens dekorationer kan også være stedet hvor man holder festen, f.eks. et slot til det romantiske eller renæssance brylluppet. En sadel og halmballer ved et lade bryllup vil understrege det landlige tema. Husk ingen levende lys i nærheden af halmballer. Stil dem i et hjørne langt væk fra borde med levende lys på.

Musikken

Prøv at afstemme musikken med jeres tema. Igen, alt med måde. Hvis man vælger renæssance eller Hawaii brylluppet, så er det nok ikke det mest fantastiske at høre på den slags musik en hel aften og det meste af natten. Ved et 50’er bryllup så er musikken mere varieret og mange af de 50'er musikgamle 50’er numre vil kunne sætte liv i hver en fest. Vil i fuldende jeres tema, så lær at danse en dans fra den tid i nu har valgt som tema. I kan evt. danse den som jeres brudevals. Meget utraditionelt, men sjovt for både jer og jeres gæster.

Nyd at finde jeres tema

Vælger i et bryllupstema, så hav det sjovt når i skal finde frem til det. Der er intet sjovt i at blive uvenner fordi man ikke er enige om hvilket tema man skal bruge. Det er her i skal samarbejde og finde ud af hvordan i får flettet begge jeres ønsker ind i temaet. Lyt til hinanden, giv plads til hinandens ønsker og sørg for at jeres humor skinner igennem, så kan i ikke gå helt galt i byen.