Vielsesringe og forlovelsesringe til mænd og kvinder

Forlovelsesring med diamanterSkal man både have forlovelses og vielsesringe? Der er mange, der vælger at bruge deres forlovelsesringe som deres vielsesringe. Andre vælger billigere forlovelsesringe og køber dyre vielsesringe, når de skal giftes. Nogen vælger at kvinden kun skal have en forlovelsesring, som regel med diamanter eller ædelstene i, mens andre køber glatte vielsesringe til brylluppet, som passer til forlovelsesringen.
Forlovelsesringe og vielsesringe kan fremstilles af mange forskellige metaller. Man kan vælge dem i enkelte metaller eller en kombination af mange forskellige. Guld og hvidguld er nogle af de mest traditionelle metaller, der bruges i forlovelsesringe og vielsesringe, men titan, sølv, palladium, rosé guld, rustfrit stål, tungsten og platin bruges også.

Man skal overveje sit budget, når man skal vælge forlovelsesringe og vielsesringe. I skal overveje holdbarheden – kan det metal, i beslutter jer for at have på fingeren, modstå det i bruger jeres hænder til i hverdagen, på jobbet og ved hobbier osv. Husk at jo højere karat i metal, jo blødere vil det være. Passer farven til andre smykker i går med, såsom halskæder, ure, øreringe og evt. andre ringe?

I skal gøre jer overvejelser om der skal være mønstre i jeres ringe, om der skal være diamanter eller andre ædelsten i, hvilken farve der skal være i stenen, skal ringen have flere metaller i sig og hvilket metal skal der bruges.

Forskellige typer forlovelsesringe og vielsesringe

vielsesring tungsten sortEt emne der har været oppe og vende herhjemme er: kan vi have forskellige metaltyper i hver vores vielsesringe? Vi var først meget uenige, for forlovelsesringen er i hvidguld med 5 diamanter af 0,10 karat hver og er meget feminin. Men betyder det, at manden så er tvunget til at bære hvidguld? Nej, det vigtigste er, at man er glad for den ring man har på. Man er jo gift med hinanden, uanset hvilken farve metal der er på fingeren. Men det er jo en beslutning man tager indbyrdes.
Det er desuden også blevet meget moderne at en mand kan have en sten i sin ring. Igen, hvis det er det man er til, så er det jo bare at gøre det. Det er jeres valg og jeres dag og man skal gøre det, der gør en gladest.

Guld

Forlovelsesringe og vielsesringe guldGuld er en af de mest populære metaller der bliver brugt til forlovelsesringe og vielsesringe. Guld varierer fra 8 til 24 karat. Jo højere karat af guld, jo højere indhold af guld er der i ringen. F.eks. indeholder 18 karat guld 75% guld, 14 karat indeholder 58,5% og 9 karat har 37,5% guld i sig. Man skal have i baghovedet at hvis man vælger 24 karat, som er rent guld, så vil metallet være blødere i det end ved en mindre karat. Guld passer både til mænd og kvinder i farven og de fleste farver sten passer til guld. Dette gælder især klare diamanter, pink diamanter, pink safir og rubiner, som gør sig godt med guld.

Se vielses- og forlovelsesringe i guld

Hvidguld

Forlovelsesringe og vielsesringe hvidguldHvidguld er stigende i popularitet. De mest almindelige karat er 9, 14 og 18 karat som er legeringer. Hvidguld er stærkere i metallet, så det er altså mere holdbart end guld. Hvidguld er guld som har fået en legering af palladium, hvilket giver det sin lyse farve. Hvidguld er ofte belagt med rhodium for at fremhæve den hvide farve og for at beskytte ringen mod slid og ælde. Dog nedslides rhodiumen, så man må engang ude i fremtiden have lagt en ny belægning for at beskytte ringen. Til kvinden bliver en hvidguldsring meget feminin, især hvis der er en diamant eller to i. Den giver lige det ekstra bling, hvis man ønsker det.

Find jeres ringe i hvidguld her

Rosé guld

Forlovelsesringe og vielsesringe rosé guldRosé guld bliver til, når kobber legeres med almindeligt guld. Farvetonen bliver let rosa og metallet er stærkt, men en 18 karat vil stadigvæk være blødere end 9 karat i metallet. Rosé guld har samme karat som hvidguld og 18 karat indeholder 75% guld og resten er primært kobber, alt afhængig af hvem der fremstiller det. Rosé guld er ret romantisk i sin bløde farve og vil være flot som enten forlovelsesringe eller vielsesringe.

Platin

Forlovelsesringe og vielsesringe platinRent platin i forlovelsesringe eller vielsesringe består af 95% rent platin og ligger i den dyreste ende af prisskalaen. Platin er et sjældent metal og en del tungere end guld, derfor ligger prisen hvor den gør. Hvis man gerne vil investere i en ring, der holder livet ud, så er det platin man skal vælge. Metallet er meget hårdt (næsthårdest efter tungsten) og kan modstå slid. Platin oxiderer ikke, så det nedbrydes ikke på samme måde som andre metaller. Platin er desuden allergivenligt. Med tiden vil der opstå ridser i en platinring, men selvom dette sker, så er metallet ikke tabt. Metallet rykker sig ud til siderne uden at forsvinde, så metallet ikke slides væk. På et tidspunkt vil det være nødvendigt at få pudset platinringen op, hvis man ønsker at holde den i perfekt stand.

Sølv

Vielsesringe sølvHvis man har et budget som man gerne vil holde til sit bryllup, så kan en forlovelsesring eller vielsesring i sølv være et rigtigt godt valg. Man skal dog være klar over at sølv er blødere end visse andre metaller, det er derfor også mindre slidstærkt. Sølv kan også blive påvirket af syren du har i din hud, hvilket kan nedbryde sølvet hurtigere. Det er forskelligt fra person til person, hvor meget syre man har i huden. Spørg smykkebutikken om sølvringen er behandlet med rhodium. Hvis den ikke er behandlet, så få dem til at gøre det, da det vil få sølvet til at holde længere.

Ønsker i forlovelsesringe eller vielsesringe i sølv – Klik her

Titanium

Forlovelsesringe og vielsesringe titaniumTitanium er et af de stærkeste metaller på jorden, samtidig med at det er meget let. Det er 100 % allergivenligt, så hvis man har reaktioner på andre metaller, så skal man vælge titanium. Titanium er til at betale, da det er et af de metaller der er rigeligt af i verden. Titanium ringes hårdhed gør at de kan tåle lidt af hvert, uden de tager skade af det. Titaniums hårdhed gør det også sværere at arbejde med, så udvalget af ringe kan være begrænset.

Palladium

Forlovelsesringe og vielsesringe palladiumPalladium er velegnet som forlovelsesringe eller vielsesringe. Det er mere slidstærkt end hvidguld og mindre hårdt i metallet end platin. Palladium ringe har lav vedligeholdelse og beholder deres blanke lyse overflade. Derudover skal de ikke rhodineres, de skal bare poleres op fra tid til anden. Så hvis man ønsker en ring med en smuk farve, god slidstyrke og som er et af de relative sjældne metaller, så er det palladium ringe i skal vælge.

Tungsten

Forlovelsesringe og vielsesringe tungstenTungsten ringe er så småt begyndt at vinde indtog som forlovelsesringe og vielsesringe. Tungsten siges at være det hårdeste metal i verden. Det har en god vægt i sig og er yderst holdbart. Det kan tåle utroligt meget slitage og kan stadigvæk efterfølgende se ud som nyt. Det er vigtigt at man får lavet ringstørrelsen helt rigtig, for når ringen er lavet, så kan man hverken mindske eller forstørre den pga. dens hårdhed.

Her finder du flotte ringe i tungsten

Rustfrit stål

vielsesringe rustfrit stålForlovelsesringe og vielsesringe i rustfrit stål er lavet af et moderne metal, der er stærkt og holdbart. Rustfrit stål er lysere i farven, i forhold til titanium, men er ikke lige så lyst som platin og sølv. Ringe af rustfrit stål kommer med legeringer, som gør dem allergivenlige. Nogle rustfrie legeringer kan dog indeholde nikkel, så det skal man lige have i bagtankerne, hvis man har nikkelallergi. Ringe i rustfrit stål er langt billigere end de ædle metaller.

Tag jer tiden

Når man vælger ringe, vil der være et bredt udvalg. Det kan være noget overvældende at stå i en smykkeforretning, tag jer derfor tiden til at finde de helt rigtige ringe. Det kan godt betyde at i skal i flere forretninger af flere omgange, eller at i skal tilbage til den samme forretning igen og igen. Man kan med fordel finde ringene på nettet, til en væsentlig lavere pris end i forretningerne. Det kræver blot at i kender ringenes størrelser. Men husk at det er noget i skal have på resten af livet, så det er bestemt værd at bruge lidt ekstra tid på at finde de helt rigtige ringe.