Forlovet – Sådan foregår frieri og forlovelse

ForlovetSå skete det, vi er blevet forlovet! Han/hun gik på knæ og stillede det store spørgsmål, VIL DU GIFTE DIG MED MIG! Hvilken lykke, nu skal vi snart giftes! Derefter løber der omkring 1000 ting igennem hovedet: hvad skal der nu ske og hvordan skal det hele nås?

Tag først en dyb indånding, nyd øjeblikket og skyd alt omkring brylluppet til side. I det øjeblik man bliver forlovet, skal man nyde roen og bare være inde i den lille lykkelige boble, som forener dig og din udkårne. At blive forlovet er jo i sig selv også noget helt specielt, det er ikke bare et lille øjeblik, der lægger op til den store bryllupsdag.
Det er her i faktisk sætter ord på, at det er personen i gerne vil være sammen med resten af livet.

Der er mange måder at fri på. Nogle gør det under en romantisk middag, andre gør det i fuld offentlighed, med hundredevis af vidner omkring sig, det bliver gjort på skovture, en romantisk ferie, i familiens skød, juleaften, til nytår, i luften og på vandet. Mulighederne er næsten uendelige og for hver enkelt person har det været noget helt specielt.

Sådan blev jeg forlovet med min kæreste

Jeg blev f.eks. spurgt ved morgenbordet juleaften 2012. Jeg anede ingenting og nød bare at blive forkælet med et opdækket morgenbord med English Breakfast. Lige pludselig lå min kæreste på knæ med ringen fremme, erklærede sin store kærlighed til mig og stillede derefter det store spørgsmål. Jeg kiggede med øjne så store som tekopper, morgenhåret strittende ud til alle sider og var fuldstændig paf. Jeg gav et stort JA. Gad nu godt selv have været en flue på væggen, så jeg kunne have set mig selv i ansigtet.

Husk, at det ikke kun behøver være manden, der går på knæ. En kvinde kan også godt stille det store spørgsmål, men alt dette kommer vi ind på under emnet bryllupstraditioner.

Det kan variere, hvor længe en forlovelse kan/skal vare, inden man sætter en bryllupsdato. Det er meget forskelligt fra par til par. Det kommer vi også ind på senere, der er dog frit spil, om man vil følge traditionerne eller køre sit helt eget løb.

Hvis du endnu ikke har været på knæ, men læser dette fordi du går med tankerne, så husk at være dig selv og gør det på den måde, du selv har det godt med. Det er jo ikke kun den, som bliver spurgt, der skal synes det er romantisk – det skal du som frier også.