Gommen – Gode råd og tips til brudgommen

Det kan til tider være lidt svært for dig at være gommen. Det er for det meste bruden, der står for størstedelen af planlægningen. Du vil nok opleve at stå en smule på sidelinjen og se til imens der bliver taget en masse beslutninger. Du behøver dog ikke være passiv i planlægningen. Det kan faktisk være en sjov oplevelse for dig som er gommen, at være med i noget af planlægningen.

Hvad skal brudgommen have styr på

Gommen skal først og fremmest have styr på sine egne opgaver – ting som bruden ikke rigtigt har indflydelse på. Ja der er rent faktisk ting som bruden ikke behøver at tage sig af. Nogle af de ting gommen gerne skal have styr på er følgende:

  1. GommenGommen skal selv beslutte sig for hvilket sæt tøj der skal bæres på den store dag. Du vil helt sikkert drøfte dette med kvinden du skal giftes med, men i sidste ende er det din beslutning. Du skal huske at det også er din store dag. Det er vigtigt at det sæt tøj du har på er noget som passer til din personlighed og noget du føler dig tilpas i. Dog vil rådet herfra være, at sørge for at de farver du vælger passer sammen. Det kan ødelægge helhedsindtrykket på jeres bryllupsbilleder, hvis du har valgt brune bukser, lyserød skjorte, lilla slips og sort jakke. Okay det er måske lidt overdrevet, men det er for at give et visuelt indblik i, hvor slemt det kan se ud. Køb dit tøj i god tid, for hvis der skal laves ændringer ved det sæt du vælger, så skal forretningen have tilstrækkeligt tid til det.
  2. Køb også dine sko i god tid og sørg for at gå dem til. For det første, så er de ikke alt for glatte i sålen, samt du vil undgå at skoen klemmer, hvilket de ofte gør i helt nye sko.
  3. Sørg for at jeres ringe bliver hentet mindst en uge til fjorten dage inden brylluppet, så du kan se om jeres navne samt dato er graveret rigtigt i ringene. Hvis der er lavet en fejl, så kan den nå at blive rettet.
  4. morgengaveDet er dit helt eget job at finde morgengaven til din brud. En morgengave gives morgenen efter jeres bryllupsdag.
  5. Få en klipning en uge inden du skal giftes, så håret lige kan nå at falde på plads inden den store dag. Du kan også vælge at få ordnet dine negle. Ikke noget med neglelak, men de vil blive klippet rigtigt og poleret lidt op, så de får en naturlig blank overflade. Køb desuden et par nye underdrenge til den store dag. Overrask din kommende kone med noget lækkert og stilfuldt/sjovt, det gør jo ikke noget at gommen også er lækker at se på.
  6. Dagen før jeres store dag skal du tjekke om det hele er i orden. Dit tøj, sko, slips, vest, at skjorten er strøget, manchetknapper, at ringene ligger i din jakkelomme, at du har nye sorte sokker, samt ringet til blomsterhandleren angående levering af brudebuketten og knaphulsblomsterne, så de bliver leveret til de rigtige adresser.
  7. Hvis du overnatter et andet sted, så husk at pakke alt fra punkt 6, samt tandbørsten, hårprodukter, deodorant, barbergrej, bælte og morgengaven.
  8. På bryllupsdagen, så sørg for en tæt barbering, hvis du altså ikke er en skæg-person. Husk endelig din deodorant, da det er en dag hvor mange sveder en smule mere end de plejer. Tjek endnu engang at jeres ringe ligger i din lomme.
  9. Gommen champagne til brudenPå selve jeres bryllupsdag, så send din brud en lille gave. Det behøver ikke være noget stort, da i jo også giver hinanden morgengaver dagen derpå. Det kunne være en flaske champagne eller mousserende vin, samt jordbær dyppet i chokolade til hende (og brudepigerne, hvis der er sådan nogle). Vedlæg også en lille romantisk besked til hende. Tro mig, hun vil elske det.
  10. Når du er ankommet til kirken, så tag din mor under armen og følg hende ned til hendes plads i kirken, det vil blive et helt specielt mor/søn øjeblik på dagen. Tag derefter et par dybe indåndinger og vent på at din brud dukker op og går ned af kirkegulvet.

Sådan aflaster gommen sin brud under bryllupsplanlægningen

Først og fremmest, så skal du have din egen mening. Husk du er gommen og det er også dit bryllup. Selv om din kommende kone er dybt involveret i bryllupsplanlægningen, så skal du ikke holde dig tilbage med hvad du mener du kan hjælpe til med. Udvælg et par ting som du selv synes vil være spændende at planlægge. Giv desuden din brud lidt sparring omkring de store ting der skal planlægges. På den måde ved hun, at hun ikke står alene med det hele. Du skal huske på at de fleste kvinder er dybt involverede i deres bryllupsplanlægning og vil nok have en smule svært ved at slippe kontrollen. Dette vil formentligt stresse hende mere end nødvendigt.

Det kan måske virke kedeligt at skulle skrive en ønskeseddel, men det her er en af de ting du burde involvere dig i. Ellers kan det være du ender med at stå med små nips ting, som du faktisk ikke kan forestille dig i jeres fælles hjem. Der skal også være ønsker på jeres liste, som du synes har en betydning og funktion for dig, så hjælp til med planlægningen af jeres ønskeseddel.

Fodbold temaNår du giver udtryk for hvordan du ser brylluppet skal være, så skal du nok ikke forvente den store jubel og et kæmpe ja fra hendes side, hvis du foreslår et fodboldtema eller at festen skal holdes i din lokale bokseklub. Men du skal heller ikke være en tøffelhelt, der siger ja til et lyserødt tema, eller at alle borddekorationerne består af store bløde fjer for at få et mere feminint look. Find sammen den gyldne mellemvej, der vil gøre jer begge glade og som reflekterer jer begge, på den feminine og maskuline side.

Se efter tegn på om din brud er udmattet af bryllupsplanlægningen. Nogle brude bliver hvad man kalder en bridezilla, og når hun det punkt, så kan hun være svær at holde ud. Det er her du skal komme ind, evt. med lidt lækker massage, forkæl hende med en god middag, tag i biffen og se en af de film hun vil se, få hende for en stund til at glemme alt om bryllupsplanlægningen.

Hold styr på tropperne. Med det mener jeg din egen familie. Der er nogle mødre, søstre eller andre nære familiemedlemmer, der sikkert synes at de har en masse ideer til hvordan jeres bryllup skal se ud. Familien føler ofte at de kender jer bedst og tror derfor at de ved hvordan brylluppet skal se ud. Bruden kan opleve at blive ringet op i tide og utide, omkring hvad hendes kommende svigermor eller andre synes vil være bedst. Her må du ringe og sige (på en pæn måde) at det er jeres bryllup og i nok skal sige til, hvis i mener der er brug for hjælp på visse områder. Hvis dette ikke bliver gjort, kan du opleve en stor familiekonflikt og en ulykkelig brud.

BryllupsringeHvis du har en forlover, så er det dit job som gommen at fortælle ham hvilket sæt tøj der forventes, at han har på. Det er ikke noget bruden vil tænke over i hendes planlægning. En god ide er at tage ham med ud at købe hans sæt tøj, når du alligevel skal købe dit eget. På den måde kan farverne koordineres. Han kan også leje sit tøj, hvilket sikkert vil være billigere. Det er som regel forloveren, der har jeres ringe i lommen indtil de skal bruges. Vær sikker på at ham du vælger til forlover er en som er pålidelig. Det nytter ikke at det er en person, der ofte glemmer eller mister ting (det kunne jo være jeres ringe, der lige pludselig mangler). Det duer heller ikke hvis det er en person der drikker for meget, da der kan opstå pinlige episoder når han f.eks. holder tale eller laver et pinligt optrin, som ikke kan tilgives.