Kjoler til bryllup – Tre populære brudekjoler

Prinsesse kjoler til bryllupNår man skal ud og se på brudekjole, så finder man hurtigt ud af, at der er rigeligt med modeller at vælge imellem. Kjoler til bryllup vil variere fra de store prinsessekjoler, til de enkelte og slanke modeller, til kjoler med masser af pynt. Den stil du vælger din brudekjole skal være i, vil skabe dit overordnede udseende på din bryllupsdag. Det kan være lidt overvældende, at stå midt i et hvidt hav af kjoler til bryllup, men du skulle gerne have en lille ide om, hvad du kan se dig selv i. Hvis ikke, så skal ekspedienterne nok hjælpe dig godt på vej. Det du skal have i baghovedet er, at det første din brudgom vil se er dig og kjolen, når du går ned af kirkegulvet. Det første indtryk vil være mindeværdigt for både dig og din brudgom, så den rigtige brudekjole model har alligevel en stor betydning for, hvordan du ønsker helhedsindtrykket af dig som brud skal være.

Stilarter

Der findes forskellige stilarter at vælge imellem. Nogle kjoler til bryllup følger stilarter som A-snit/Prinsessekjole, Empire og Havfrue brudekjolen. Du vil kunne læse om brudekjolernes stilarter, som vil forklare hvad der er bedst egnet til deres stil, såsom ærmelængder, kjolelængder, hvilket stof der gør sig bedst, samt hvilke halsudskæringer der findes. Når du så skal ud og kigge på brudekjole, så vil du have en lille ide om, hvad du godt kunne tænke dig at prøve. Men husk ikke at sætte dig helt fast på en bestemt stil. Som nævnt før, så er det en god ide at prøve en anden stilart end den du har sat dig i hovedet, for man ved aldrig, om den faktisk viser sig at være helt perfekt til dig.

A-snit/Prinsesse kjoler til bryllup

En A-snit kjole kan bruges til hvilket som helst bryllup, lige fra den traditionelle kirkevielse, til at blive viet i skoven, på rådhuset eller på stranden. Denne brudekjole stil passer til de fleste brude og er også en af de mest valgte snit. A-snit brudekjolen har et snit, som gør at den ligner et stort A forneden. Kjolen sidder stramt om barmen og overkroppen, for derefter at falde frit ned til sømmen ved fødderne i en ubrudt linje. A-snit kjolen er meget klassisk og har en enkel stil, som giver indtrykket af at kjolen flyder ud til jorden. Prinsesse kjolen i A-snit er den mest dramatiske af A-snit brudekjolerne. Denne kjole vil have et større omfang på den nederste del af kjolen.

A-snit kortEn A-snit brudekjole findes i forskellige længder fra lige over knæet, til fuldlængde kjoler. Omkredsen af kjolen forneden kan variere alt efter hvad man er til, og kan fås med eller uden slæb. Stoffet på en A-snit brudekjole spænder lige fra organza, taft, blonder, chiffon, silke og satin. Disse kjoler til bryllup kan være udsmykket med perler, krystaller eller brokader.
Der findes forskellige halsudskæringer på en A-snit kjole. Man kan vælge imellem V-snit, hjerte snit, stropløs med et lige snit, asymmetrisk osv.

Hvis du er til et enkelt look, så vælg en af de lettere udgaver af silke, som crepe georgette, da det vil få kjolen til at falde og flyde mere naturligt, og det vil skabe en blødere silhuet. Hvis du gerne vil have en kjole, hvor A-snittet bliver mere understreget, så skal du vælge en tungere type stof såsom duchesse satin dobbelt crepe, som er god til de store kjoler.

En brudekjole med A-snit kan se meget forskellig ud, alt efter hvilke dekorationer du gerne vil have på kjolen. Blonder, plisseringer, perler, bånd eller en sløjfe med lidt farve kan give brudekjolen et elegant strejf.

At A-snittet kommer i så mange variationer gør, at den passer til stort set alle kropstyper. De enkelte variationer i halsudskæringen, taljen eller hvilket stof der bruges, kan fremhæve dine bedste træk og skjule dem som du er mindre glad for.

A-line lige overBrudekjolerA-snit ærmerA-snit stropper

Empire brudekjole

Snittet på Empire brudekjolen vises ved at taljen er hævet, så den sidder under busten. Kjolen falder let og luftigt ned til fødderne og giver kjolen et flagrende og romantisk udseende. Man kan også vælge Empire kjoler, som sidder mere ind til kroppen, hvis det ønskes.

Empire kjoler til bryllup findes med både brede og tynde stropper, ærmer og som stropløse. Empire kjolen kan primært kendes ved at taljen er hævet, men der er et utal af muligheder, der kan give kjolen et unikt udseende. Du kan vælge lange ærmer, klokkeærmer og korte ærmer. Hvis man ikke vil have ærmer, men alligevel synes det bliver for bart (hvis vejret evt. skulle blive dårligt), så overvej at købe en bolero til kjolen.
Halsudskæringen kan have et firkantet snit, hvis kjolen har ærmer eller stropper. Du kan også vælge at få et lige snit, V-snit eller et lille hjertesnit i en stropløs Empire brudekjole.

Man skal være klar over, at et lettere stof opnår det bedste resultat på en Empire brudekjole. Det lette stof vil give den bedste bevægelse i kjolen. Chiffon i lag vil give kjolen et smukt og romantisk udseende. Blonder er også rigtig gode til en Empire kjole, da de vil tilføje tekstur og give den nogle smukke detaljer med et enkelt design. Du kan også vælge et design, hvor den øverste del er udsmykket med brokader, perler, krystaller eller anden type udsmykning, og lade den nederste del bestå af en enkel satin nederdel.

En Empire brudekjole passer godt til mange kropstyper. Brude med en mindre barm vil især have glæde af denne type brudekjole, da den trækker opmærksomheden op mod halsudskæringen. Lad stoffet ved barmen være i lag eller udsmykket med perler, da det vil give en illusion af at barmen er større. Hvis man synes man har en stor barm, og gerne vil have Empire stilen, så vælg en model med en firkantet halsudskæring, da den vil minimere udseendet af størrelsen på barmen.

Empire kjolens udformning er også god til at dække over områder som du måske ikke er så glad for. Hvis din overkrop er lang, så vil den virke mindre i en Empire kjole. Den gør sig også godt til bruden med korte ben, da den hævede taljelinje vil skabe indrykket af længere ben. Hvis du er en gravid brud, så vil denne stil være god, da kjolen vil kunne rumme maven uden problemer.

Empire kjoler til bryllup fås i mange variationer. Ligesom med A-snittet, så prøv de forskellige modeller og find den rette type til dig, hvis du ønsker at bære en Empire brudekjole.

Empire løsEmpire med ærmerEmpire firkantEmpire v-hals

Havfrue stilen

Kjoler til bryllup i havfrue stilen smyger sig tæt ind til kroppen, fra barmen og ned til låret eller ned til knæet, hvor den så bruser ud og ned til gulvet. Havfrue brudekjoler giver et sexet udseende, da man kan se hver en kurve på kroppen. Man skal ikke vælge denne slags kjole, hvis man er utilfreds med dele af sin figur. Når du går ned af kirkegulvet skal du føle dig som den smukkeste brud på jorden. Det ville være en skam hvis det eneste man tænker på er, at man ikke føler sig komfortabel, fordi kroppen er fremhævet så meget.

Halsudskæringen på en Havfrue brudekjole kommer i mange former. Halter neck, stropløs, V- hals, højhals, asymmetrisk osv. Man kan også få kjolen med stropper eller ærmer. Hvis man er faldet for en stropløs Havfrue kjole og ikke har lyst til at vise sine arme i kirken, eller hvis det er koldt, så kan man vælge en bolero. Hvis du gerne vil neddæmpe den sexede del af kjolen en smule, så vil lange ærmer eller en høj hals nedtone dette. Hvis du gerne vil fremhæve den sexede del af kjolen, så vælg en stropløs eller en med V-hals, som vil få den forførende side frem i kjolen.

Havfrue kjoler til bryllup kan ændre udseende alt efter hvor skørtet begynder at bruse ud fra. Dette kan ske fra over knæet (midt lår, lige over knæet), på knæet, eller lige under knæet. Silhuetten på kjolen vil ændre sig alt efter hvor højt eller lavt skørtet begynder at bruse ud. Formen på skørtet bliver påvirket af hvordan kjolen er syet. Et rundt skørt vil give brudekjolen volumen hele vejen rundt, et trompet skørt vil skabe volumen som strømmer ud bag bruden og flamenco skørtet vil samle den forreste del af kjolen og giver et spansk præg.

Havfrue brudekjolen kan vælges i den helt tætsiddende stramme model, eller en som smyger sig blødt rundt om din krops kurver. Hvis den sidste model ønskes, så skal man vælge en let silke og satin kjole eller en med blonder. Hvis du gerne vil fremhæve den dramatiske side af kjolen, så skal du vælge en Havfrue kjole lavet af de mere stive stoffer, da denne vil se ud som om den er malet på dig. Uanset hvilken en af disse to Havfrue brudekjoler du vælger, så vil du fremstå som en raffineret brud med et hint af sexappeal.

En ting man skal være opmærksom på er, at når man bærer en Havfrue brudekjole, så kan man i nogle tilfælde se undertøjs linjer, fordi kjolen er så stram. Det kan ødelægge helhedsindtrykket af kjolen. Det er ikke specielt elegant, hvis dine gæster kan se om du har valgt g-streng eller en alm. trusse. Vær realistisk og find undertøj, som passer til sådan en kjole. En shapewear underkjole uden stropper kan være et godt valg til at skjule undertøjs linjer. Tag evt. ekspedienten med på råd der hvor du køber din brudekjole.

Havfrue Havfrue blingHavfrue asymmetriskHavfrue lange ærmer

Farver eller ej

De fleste brude vælger den traditionelle hvide brudekjole. Men hvad nu hvis man langt fra er den traditionelle brud? Hvis du er den utraditionelle brud, så se dig om efter en brudekjole med farver. Kjoler til bryllup kan fås med et stænk af farve som f.eks. et farvet bånd om livet, en bestemt farve indfarvet, en farve broderet på noget af kjolen eller en helfarvet kjole. Så det er bare med at kigge sig om og finde en farve som du synes komplimenterer dig og din hudtone.

Prinsesse i farveA-line prinsesse farveEmpire lyserødHavfrue med farve