Køb af brudekjole – Ting du bør være opmærksom på

Køb af brudekjoleNår du skal ud og købe din brudekjole er det ikke kun din kropstype, du skal være opmærksom på. Andre faktorer spiller også ind. Når du skal ud og kigge på brudekjoler, så gå ind i det med et åbent sind. Du har sikkert nogle helt klare ideer om hvordan din brudekjole skal se ud, men pas på du ikke bliver for snæversynet. Afprøv gerne mange forskellige modeller, også modeller som du ellers normalt ikke ville drømme om at prøve. På den måde bliver du enten bekræftet eller afkræftet i, om den pågældende type kjole vil klæde dig. Du kunne gå hen og blive positivt overrasket.

Husk tiden ved køb af brudekjole

Du skal være opmærksom på tiden, når du skal ud og se på brudekjoler. Lad være med at lede efter din brudekjole for tæt på jeres bryllupsdag. Det tager ofte længere tid at købe en brudekjole end man tror. Du kan selvfølgelig være så heldig at den første brudekjolebutik du besøger har den perfekte brudekjole til dig. Men det tager ofte uger og nogle gange op til flere måneder, inden man har fundet den brudekjole man gerne vil have på. Desuden skal du have i baghovedet at din brudekjole skal tilpasses, eller der kan være nogle ting, du ønsker ændret. Hvis du er en plus brud kan det være at brudekjolen skal bestilles hjem fra leverandøren. Husk at bestille tid i de brudekjoleforretninger, du gerne vil ud og prøve kjoler i.

Tag kun få med dig

Når du skal ud og finde din brudekjole, så lad være med at tage en hel hær af mennesker med dig. Det kan være fristende at tage dine brudepiger (hvis du har sådan nogle), veninder, søskende og din mor med. Men et godt råd er at lade være. Det er en meget personlig beslutning at vælge sin kjole – hvad skal du også bruge alle disse mennesker til? Det vil i sidste ende forvirre dig mere end det vil hjælpe dig og du kan risikere at stå med en kjole, der i virkeligheden slet ikke er dig, fordi du har lyttet for meget til andre menneskers mening. Så tag få personer med dig (hold dig til 2-3 personer i alt). På den måde har du selv kontrollen over hvordan din kjole kommer til at se ud.

Undertøj

Køb af brudekjole3Ved køb af brudekjole skal du huske at vælge noget behageligt undertøj. Du skal have i tankerne at du kommer til at prøve en del kjoler i forskellige variationer. Der vil være mange forskellige halsudskæringer at vælge imellem, så det er en god ide at tage en bh på, hvor stropperne kan tages af – gerne i en hvid farve. Så uanset om du prøver en stropløs kjole eller en med stropper/ærmer, så vil du kunne tilpasse din egen bh til formålet. Vælg også en behagelig trusse; hvide hipsters som er sømløse er en god ide.

Undlad at bruge for meget makeup

Undlad at have for meget makeup på når du skal ud og se på brudekjoler. For meget selvbruner, øjenskygge og blush på kinderne vil smitte af og give grimme pletter på kjolerne. Det vil ikke falde i god jord hos brudekjoleforretningen. Du vil desuden have en meget bedre mulighed for at finde den rigtige brudekjole ud fra din hudfarve, uden selvbruneren i ansigtet.

Spørg om lov

Det kan være du er splittet mellem to eller tre kjoler og gerne vil have nogle billeder af dem, så du kan sammenligne dem når du kommer hjem, eller vise dem til veninderne for at få råd. Lad være med at tage det som en selvfølge at du kan tage billeder af dem – spørg om lov i forretningen. Nogle forretninger ser helst, at du ikke tager billeder. De har måske oplevet at billedet der tages bliver afleveret til en skrædder og at deres design så bliver syet til en lavere pris. Så det er forståeligt nok, hvis nogle forretninger har en politik om, at der ikke må tages billeder.

Lad dig ikke afskrække

Køb af brudekjoleNår du står i din brudekjole under de stærke spotlys med spejle over det hele, så lad det ikke afskrække dig. Gør dig selv den tjeneste at fokusere på den kjole du har på. Vi ved alle, at når man står under stærke spotlys, så får det ikke ligefrem vores bedste sider frem, da vi bliver oplyst på en anden måde i det unaturlige lys. Se på om brudekjolen komplimenterer din figur og om farven er den rette til din hudtype.

Sko

Tag nogle sko med i samme højde som dem, du gerne vil bære på bryllupsdagen. Du vil få et bedre indtryk af hvordan kjolen vil sidde og om du vil kunne holde ud at have dem på hele dagen. Desuden siger det noget om hvordan længden skal være på brudekjolen. Så beslut dig allerede inden du skal ud og købe kjole, hvor høje eller lave dine sko skal være.

Stop mens legen er god

Når du har fundet og købt den perfekte brudekjole, så stop mens legen er god. Lad være med lige at skulle kigge ind i andre butikker, for hvad nu hvis der lige var noget bedre? Du har jo allerede fundet den kjole du synes er helt perfekt til dig, så hvorfor kigge efter flere. Det vil i sidste ende være lidt af en nedtur økonomisk, hvis du skulle finde en anden kjole, som du måske ville kunne lide en lille smule bedre. Hold fast i den kjole du har valgt og hold dig derefter langt væk fra brudekjolebutikkerne.

Husk et lille sysæt

Køb af brudekjole På den store dag, så husk at have et lille sysæt med dig. Det kunne jo være at der faldt en knap af (hvis der altså er knapper på kjolen), en blonde der sidder lidt løst eller en perle, der vælger at hoppe af. Det ville være en skam, hvis uheldet er ude og du ikke kan gøre noget ved det. Så pak en lille æske, du kan have med dig. Husk dog at du ikke selv må sy et eneste sting på din kjole (læs traditioner). Få en anden til at hjælpe dig med det.