Lavbudget bryllup – Sådan holder i omkostningerne nede

Lavbudget bryllup regnskabHar i drømmen om et bryllup hvor champagnen flyder og store mængder af kaviar står på is, men finder ud af at i har et budget der svarer til pølser i svøb og sodavand. Fortvivl ikke, et lavbudget bryllup er ikke noget at rynke på næsen af og vil stadigvæk være med til at gøre jeres dag uforglemmelig, bare for mindre penge. Her får i nogle råd til hvordan man kan holde omkostningerne nede så i ikke bliver ruineret på jeres store dag.

Vær realistisk

Det tager ofte flere år at spare op til det helt store og dyre bryllup, men hvis budgettet er stramt og man gerne vil giftes indenfor en overskuelig tid, så er det en rigtig god ide at overveje at holde et lavbudget bryllup. Det gælder om at være realistisk omkring ens budget. Selvom i måske har drømt om det ultimative bryllup, så er det ikke værd at sætte sig i gæld for den ene dag, uanset hvor stor en betydning den har for jer. Husk at én dag ikke er værd at skulle betale af på over de næste 5 år.

Hvor kan der spares ved et lavbudget bryllup

GæstelisteHold gæstelisten nede. I skal huske at hver gang i sætter et navn mere på listen som i gerne vil have med, så øges jeres budget betydeligt.

I behøver ikke invitere de personer i kun har sporadisk kontakt med eller folk som i ikke har talt med i nogle år.

Lad være med at invitere arbejdskolleger. Det kan godt være i har det super godt sammen på jobbet, men ser i dem ikke privat, så er der heller ingen grund til at de skal med til jeres bryllup.

I skal ikke føle jer forpligtet til at lade en af jeres single venner tage en ekstra person med, så personen ikke behøver ankomme alene. Jeres single ven/veninde skal nok få en god aften uanset hvad.

Holder i et lavbudget bryllup, så behøver i ikke invitere jeres venners børn. Lad dem blive passet hjemme og spar nogle penge på det område.

Lad være med at invitere slægtninge som i kun ser sjældent. Det kan godt være i synes det kunne være hyggeligt at se dem på jeres store dag, men i sidste ende vil det gå ud over jeres budget.

hjemmelavet invitationerI stedet for at købe dyre invitationer ind, så lav dem selv – det er langt billigere. Eller endnu bedre: find et flot Word layout, skab jeres invitationer og send dem på mail, så sparer i også penge på portoen. Lav desuden jeres egne bordkort, her er der nemlig også penge at spare.

Som brud kan du spare på din brudekjole ved at leje den. Hvis du ikke er interesseret i at have noget på som andre har haft på, så kan du spare gode penge ved at holde øje med diverse udsalg, hvor kjoler der udgår er sat kraftigt ned. Husk at der også skal være penge til tilretning af kjolen, det er ikke med i prisen. Du kan også vælge at tage chancen og købe din kjole online. Husk ved onlinekøb at der skal være penge til en skrædder som kan tilrette kjolen.

Som gom kan du også leje dit jakkesæt. Igen, hvis du ikke bryder dig om at leje, så hold øje med diverse tilbud. Der er også jakkesæt til rimelige penge i diverse herretøjsforretninger. Hvis man gerne vil spare yderligere, så undlad at købe tilbehør som vest, plastron (vælg evt. et pænt slips som du ejer i forvejen), mavebælte, lommetørklæde og manchetter. Gommens skjorte kan købes i større fødevarekæder eller i kædeforretninger, som har pæne figursyede skjorter der ligger fra ca. 100 kr.

Spar penge på dit brudehår og din makeup. Du kan selv lægge en flot makeup og der findes en masse sider på nettet hvor du får tips til både hvilke farver der passer til din øjenfarve og hudtype, samt hvordan du lægger en flot makeup. Få hjælp af en veninde, søster eller mor med håret. Et krøllejern, hårnåle og lidt øvelse gør at i selv kan skabe et flot brudehår. På nettet kan i finde teknikker til hvordan man sætter et smukt brudehår.

Hvem siger at brylluppet skal holdes på en lørdag? Der er rigtig gode penge at spare ved at holde jeres bryllup på en hverdag eller en søndag, fordi der er mindre efterspørgsel på disse dage. Vi taler ofte om flere tusinde kroner, så undersøg grundigt på nettet hvad der bedst kan betale sig.

Når man skal lave et lavbudget bryllup, så spar penge ved ikke at pynte kirken op med blomster. Det er noget af en udgift at få Hjemmelavet Brudebuketdekorationer til alteret og evt. guirlander langs kirkebænkene. Hvis i gerne vil have lidt blomster i kirken, så køb selv tulipaner eller de mindre dyre roser i håndkøb, og få jeres forlover/brudepiger til at pynte kirken langs kirkebænkene. Husk at aftale med præsten om det er i orden at det gøres sådan. Lav desuden jeres egen brudebuket og knaphulsblomster. Er i ikke selv så kreative, så kender man som regel nogen som kan gøre en lille vennetjeneste og kreere en smuk buket.

Vær ikke bange for at spørge familie og venner om de kender musikere, kokke eller serverings personale som kan hjælpe jer for rimelige penge. Ofte er vennetjenester en del billigere end det man ellers kan finde, da arbejdslønnen er lavere eller frafalder helt.

Selvom budgettet er lille, så kan man altså godt få god og billig mad udefra. Undersøg på nettet hvor det bedst kan betale sig at købe sin mad fra. Vær dog opmærksom på andre kunders tilfredshed/utilfredshed. Trustpilot giver et meget godt indblik i om tingene er i orden. Vælger i (med hjælp fra venner) selv at stå for maden, så hold øje med gode tilbud på kød og grønt og skab en menu som i ved er til at betale. Oksemørbrad er en god ting, men også noget af det dyreste kød, så hvis man vil spare bør man finde noget andet lækkert kød, der holder sig inden for budgettet.

Hold øje med tilbud på vin. Man kan få rigtig god vin til små penge hvis man holder øje med tilbuddene. Vin passer sig selv og bliver ikke fordærvet medmindre man opbevarer dem forkert. Finder i en god pris på vin som i godt kan lide eller mener vil passe til maden, så slå til med det samme (husk at have smagt den først inden i køber store partier). Øl, sodavand og spiritus er efterhånden også til at få til nogenlunde penge hvis man kigger efter tilbuddene. Alternativt er der folk der tager over grænsen for at handle stort ind.

Pynt til bordet findes der oceaner af på nettet, endda til rimelige penge, så det er bare med at få kigget efter de bedste priser rundt omkring på de forskellige sider.

Spar penge på jeres bryllupstransport. I stedet for at leje en limousine eller anden speciel bil/karet, så spørg familie eller venner om de vil have noget imod at pynte deres bil lidt og agere som chauffør for jer på jeres store dag.

Hjemmelavet bryllupskageFå et familiemedlem eller en ven til at bage jeres bryllupskage når i holder et lavbudget bryllup. Kender i nogen som er habile til at bage, så spørg personen om han/hun ikke vil være sød at stå for jeres bryllupskage. Kagen vil være bagt og pyntet med kærlighed, og den vil koste jer en brøkdel af hvad en bryllupskage koster hos en professionel konditor/bager.

Spar oprydnings personalet væk. Igen, spørg nogle gode venner om de ikke har lyst til at bruge 15 min på at rydde bordene af efter maden og sætte i opvaskemaskinen.

Spar fotografen væk. Lad to til tre familiemedlemmer eller venner stå for at tage billeder igennem brylluppet, lige fra kirken, til når i skærer bryllupskagen, til i danser brudevalsen. I vil få 2-3 forskellige fortællinger fra brylluppet, da det vil være fotograferet fra forskellige vinkler og af forskellige personer.

Drop morgengaverne til hinanden eller vær kreative og lav noget personligt som i mener den anden vil blive glad for. At vise hinanden kærlighed behøver ikke at koste en bondegård.

Lille eller stort budget

Brud og Gom dansUanset om man har et lille eller stort budget til at holde sit bryllup for, så skal dagen nok blive helt fantastisk. Selv med små midler hvor i holder et lavbudget bryllup får i en vidunderlig dag sammen med venner og familie.

I sidste ende er det vigtigste at i bliver mand og kone og ikke at i har holdt et stort bryllup hvor i har brugt (hundred)tusindvis af kroner.