Når du skal fri – Gode ideer til frieri

Tegning når du skal friGår du og leger med tanken om at fri til din kæreste? Så er det også helt sikkert at du går rundt med en masse tanker om hvordan det skal gøres. Det kan være du føler dig meget nervøs, det er kun helt naturligt. At føle sig nervøs har intet at gøre med om du er i tvivl i dit valg når du skal fri. Nervøsiteten springer ofte frem fordi man ikke er sikker på om den måde man har valgt at fri på er den rigtige eller man er nervøs for svaret som kæresten vil give. Her vil vi give jer nogle forslag til hvordan man kan gøre og hvad man ikke skal gøre når man frier.

Går i med samme fremtidstanker?

Når du skal fri så er der nogle ting der er gode at få på plads først. Vær sikker på i har samme planer for fremtiden. Det kan være alt fra børn, om det er noget i vil have eller ej, hvordan man ser fremtiden ser ud, tænker man på job i udlandet eller vil man hellere bo på Tegning af børnlandet end i byen. Dette betyder ikke at man skal lægge sit liv i faste rammer og at alt skal planlægges ned til mindste detalje, men det er vigtigt i er enige om de største ting. Hvis den ene er jer vil have børn og den anden ikke vil, så kan der opstå problemer senere hen som gør at i måske ikke mener i er rigtige for hinanden. En anden god ide når du skal fri er at mærke lidt efter (uden at afsløre for meget) om din kæreste virker interesseret i et ægteskab med dig. Mange kvinder elsker at tale bryllup, så der skal ikke så meget til at få dem i gang. Hvis hun springer let og elegant over dine forsøg på at komme ind på emnet, så kan det være et rødt flag. Hvis du som kvinde vil fri til din kæreste, så kan vi tillade os at spørge lidt mere ligefremt om vi ikke snart skal forloves eller giftes. Hvis han bliver helt hvid i ansigtet og begynder at stamme, så er det en god indikation på at han ikke er parat.

Hvordan skal jeg fri til min kæreste

Nu er alt det grundlæggende på plads, hvordan skal du så fri til kæresten? Når du skal fri, så gør det til en overraskelse. Selvom i har diskuteret nogle af de overstående fremtidstanker, så kan man sagtens gøre frieriet til en overraskelse. Gør det så hun ikke har en mistanke om hvad der skal ske og læg tanker i hvad hun vil synes er romantisk (du skal også selv synes det er romantisk). En kvinde synes sjældent det er særlig romantisk at man nede på det lokale pizzaria spørger over sin kebabpizza om det vil være en god ide at gifte sig, eller når du kommer hjem fra en bytur med drengene og lugter som et gammelt værtshus og nu har fundet modet til at Tallerken når du skal frispørge hende, eller at du spørger hende om hun helst vil have et nyt køkken eller et bryllup. Læg lidt energi og tanker i det når du skal fri. Tænk på at det øjeblik vil blive husket for evigt af din kæreste og vil blive genfortalt mange gange. Du vil også selv synes det er fantastisk at se hendes reaktion ud fra det arbejde du har lagt i det.
Det er ikke kun måden du spørger på der har betydning når du skal fri, det er også hvor det bliver gjort. Vælg et sted som i begge føler er et af jeres romantiske steder. Det kan være en tur til Rom eller Paris, ved en picnic i skoven eller på stranden, på en bådtur eller under en romantisk middag foran brændeovnen derhjemme. Mulighederne er der mange af, det vigtigste er at det har en personlig betydning for jer begge.

Husk at øve dig når du skal fri

Det er en god ide at øve sig på spørgsmålet ”vil du gifte dig med mig”, når du skal fri. Det vil måske lyde dumt at sige det højt når du står alene foran spejlet, men det vil hjælpe dig i sidste ende når du endelig skal stille det store spørgsmål. Lad være med kun at spørge om hun vil giftes med dig. Fortæl hende hvorfor du ønsker at blive gift med hende og hvor meget hun betyder for dig. Gå derefter på knæ og stil det store spørgsmål. Ja, du læste rigtigt! Gå helt ned på knæ. Måske er det meget gammeldags, men det er utroligt romantisk.
Hvis du godt kan lide de gamle traditioner, så gør dit frieri ekstra romantisk ved evt. at spørge den kommende bruds far om hans datters hånd. Hendes far vil blive overrasket, men vil med sikkerhed synes der ligger noget respekt i at du spørger om deres velsignelse.

Skal du købe forlovelsesringen?

Forloveslsring hjerteValg af forlovelsesring er en personlig ting og det kan ske at du ikke får valgt rigtigt ud fra din kommende kones smag. Dette skal bestemt ikke forhindre dig i at købe en forlovelsesring som du kan vise hende når du skal fri. Det er en meget romantisk gestus at du har taget dig tiden til at finde ringen som du mener er den helt rigtige til hende. Så selvom du ikke skulle ramme helt rigtigt, så vil du stadigvæk være en stjerne i hendes øjne, fordi du har gjort dig umage med det. Fif til at købe ringen er vær sikker på hvilket ædelmetal der er hendes favorit. Det kan ses på hendes andre smykker, hvis hun går med sådan noget. En ædelsten er altid smuk i en forlovelsesring, uanset om det er diamant, smaragd, rubin osv. Man kan også vente med at købe ringen til dagen efter du har friet, så hun selv kan vælge. Måske ikke nær så romantisk, men i det mindste ved du at du ikke rammer forkert angående hendes smag.

Fortæl omverden om den glædelige nyhed

Først skal i nyde øjeblikket og lade det synke ind at i nu er forlovet og at i på et tidspunkt bliver et ægtepar. Når det hele har bundfældet sig, så er det tid til at fortælle omverden at du har friet. Tag et billede af jer begge og evt. ringen og send det på mobilen til venner og familie. I kan også benytte de sociale medier til at sprede de gode nyheder.

Pas på visse faldgruber

  • Pas på med at fri for tidligt i forholdet. Vi ved alle at man svæver på lyserøde skyer det første års tid i et forhold og ens følelser er ofte så stærke at man nærmest får lyst til at springe ud i et kæmpe frieri. Men husk at frieri skal der ikke tages let på, det forpligter mere end bare en ring. Det lover at dette er personen som du gerne vil være sammen med resten af livet, så lad den Med tilskuereførste stormfulde forelskelse falde lidt til ro inden du springer ud i det med begge ben.
  • Pas på med at fri offentligt. Det er ikke alle der er helt vilde med at være i centrum med mange fremmede omkring sig. Husk på at gøres det offentligt, så vil der være hundrede øjne der stirrer på jer. Medmindre du ved at din kæreste vil synes det er noget af det mest romantiske at have publikum på, så hold dig fra det.
  • Det kan godt være du selv synes det vil være romantisk for jer begge hvis du frier foran jeres familier, men det kan være en ret så dårlig en ide. Det kan give dig unødigt stress og din nervøsitet vil stige, hvilket gør at du måske ikke får sagt det du gerne vil sige, og i sidste ende lever dit frieri måske ikke op til dine egne forventninger. En anden ting er at familien måske vil komme med glædesudbrud som kan overdøve dig og de ord som du gerne vil udtrykke til din kæreste.
  • Pas på du ikke gør det alt for kompliceret for dig selv. Lad være med at planlægge det sådan at i skal nå mange ting når du skal fri. Det skal ikke være sådan at du kun kan tænke på om i nu kan nå alle de ting du har planlagt til tiden. Du vil blive stresset og det vil tage meget af oplevelsen for jer begge, hvis du render rundt som en høne uden hoved.
  • Ring i madenPas på med at gemme forlovelsesringen i maden når du skal fri. Jeg ved godt at det ser yderst romantisk ud på film, når ringen ligger i et champagneglas eller er gemt i desserten, men hav i tankerne at din kæreste ikke ved du er i gang med at fri og derfor ikke er klar over at ringen ligger og gemmer sig i maden. I sidste ende kan dit frieri ende med en tur på skadestuen eller hos tandlægen.

Så er det nu

Med alle de overvejelser der er når du skal fri, så husk også selv at nyde det. Du har taget beslutningen at du gerne vil være sammen med denne person resten af livet. Selvom der vil være nervøsitet, usikkerhed og planlægning når du skal fri, så er du selv lige så stor en del af oplevelsen, så det er vigtigt at du ikke mister dig selv i processen, ved kun at tænke på den du skal fri til. Med det sagt, så er det bare at springe ud i det og nyde dagen.