Personlig pleje af din krop – Føl dig som en million

Sørg for at give dig selv tid til personlig pleje af din krop. Det er altid dejligt at føle sig lækker fra top til tå og du kan lige så godt udnytte muligheden, nu du skal giftes. Det er jo ikke kun din mand, der skal synes du er lækker at se på, det skal du også selv. Så husk personlig pleje af din krop og føl dig som en hel million til dit bryllup.

Ansigtsbehandling

Personlig pleje med ansigtsbehandlingEn god ide kunne være at starte med at få ansigtsbehandlinger op til din store dag. Få en ansigtsbehandling 1 gang om måneden eller hver 14 dag (start ca. 6 måneder før for at opnå det bedste resultat). Det koster lidt, men resultatet af din hud er ikke til at tage fejl af. Den sidste ansigtsbehandling du får lavet, skal foretages omkring 14 dage før den store dag. En dybderensende ansigtsbehandling kan give rødme og kan fremprovokere en bums eller to, som måske ikke vil kunne nå at gå væk, hvis du får en ansigtsbehandling der ligger tættere på brylluppet.
Desuden er det vigtigt at du har en rutine til personlig pleje af din krop derhjemme. Afrens dit ansigt morgen og aften med rensecreme, rensegel eller renseolie. Køb altid renseprodukter ud fra din hudtype. Milde renseprodukter vil altid være bedst for din hud. Lav en eksfoliering af din hud, en til to gange om ugen, med en god skrubbecreme. Overlad syrepeelingen til kosmetologen. Brug desuden en god dag- og natcreme for at opnå et godt resultat. På denne måde får du en smuk hud, der vil være med til at din brudemakeup viser sig fra sin bedste side.

Øjenbryn

brud plej din krop øjenbrynDine øjenbryn indrammer dit ansigt. Sørg derfor for at få dem rettet til, inden den store dag. Vælger du at få det gjort med pincet, så kan du få det gjort nogle dage før brylluppet. Vælger du at få dem fjernet med voks, som ofte giver det bedste resultat, så få det gjort en uge før, så røde knopper eller allergier (hvis du er så uheldig at udvikle disse) kan nå at forsvinde før den store dag. Der er også kosmetologer, der arbejder med tråd. Det kaldes threading. Denne måde skulle være mindre smertefuldt og god til dem med den følsomme hud.

Brud plej din krop voks øjenbrynFå dine øjenbryn til at sidde smukt hele dagen. Børst dine øjenbryn opad og derefter tilbage fra næsen ud mod tindingen. Brug en øjenbrynsbørste til at ordne dem med. Hvis du har meget lyse bryn og gerne vil fremhæve dem, så kan du lægge en let brun skygge med en eyeliner. Du kan også vælge at få dem farvet hos en kosmetolog, så ved du at resultatet holder. Tag derefter en klar mascara eller lidt voks og læg et tyndt usynligt lag på dine øjenbryn. Det vil være med til at dine øjenbryn holder det perfekte look.

Personlig pleje er også at tænke på sine kostvaner

Hvis du omlægger din kost en smule 2-3 uger inden din store dag, vil det være med til at få din hud til at stråle. Det kræver lidt af dig, men du vil helt sikkert blive glad for resultatet. Spis masser af grøntsager og fisk (avocado og laks er rigtig godt for huden). Du vil se en forandring i din hud efter kort tid. Drik desuden masser af vand, da det vil holde din hud hydreret. Hold dig fra sukker, alt der hedder slik, kager, sodavand, hvidt brød og for den sags skyld chips. For meget sukker påvirker kolleganen i din hud. Hold dig fra det og få din krop renset igennem. Det kan være hårdt at tage et fuldstændigt sukker stop, men efter 3-4 dage har kroppen allerede mistet trangen til sukker. Hold dig desuden fra alkohol, da alkohol har en masse tomme kalorier (ca. 180 kalorier i et glas vin) og er med til at øge din appetit efter alt det usunde.

Dyrk motion

At dyrke motion betyder ikke nødvendigvis at du skal starte i et motionscenter. Motion er sundt for både din fysik, men også for personlig pleje af din hud. Du kan dyrke motion derhjemme, hvis det er det du har lyst til. Gå en rask tur på 20 min til en halv time, hver eller hver anden dag. Mere behøver du ikke for at få pulsen godt op. Det får blodomløbet i gang og du vil få en helt anden energi. Hvis du vil tone din krop, så kan du investere i en træningsmåtte, en hulahopring med lidt vægt og et par håndvægte på hver især et par kilo. Find et træningsprogram på nettet, der passer til dig og lav et realistisk mål over hvor længe og hvor mange gange om ugen du har tid, lyst og overskud til at træne. Et urealistisk mål vil få dig til at miste interessen, samt man vil føle at man svigter sig selv. Vær ærlig over for dig selv og træn efter dit behov.

Massage

Der er meget at se til når man planlægger sit bryllup. Man går ubevist og spænder op og spændingshovedpine og myoser vil opstå. Hvis man gerne vil være løsnet op til sit bryllup, så bestil en god omgang massage hos en professionel massør. Det er ikke noget du behøver at gøre alene, du kan tage din kommende mand med dig og få en gang par massage med en god brunch først. Så får i også nydt hinanden, uden at skulle tænke på bryllupsplanlægningen.

Hænderne

Brud plej din krop negleGlem ikke personlig pleje af hænderne. Det er jo dem du viser frem, når du fremviser den splinternye vielsesring. Gør det til en vane at smøre dem ind i en fed, fugtgivende creme, inden du lægger dig til at sove. Locobase fedtcreme er god til dette formål. Brug en mindre fed creme i løbet af dagen, hvis der er behov for det. Undlad for alt i verden at bruge en parfumecreme. Det ville være ærgerligt, hvis du fik et allergi udbrud i dagene op til brylluppet.

Hvis du skal have ordnet dine negle, så få det gjort ca. 2 dage før, så de kan nå at hærde helt.

Fødderne

Man har nok en tendens til at glemme personlig pleje af sine fødder på sådan en dag, da de alligevel er lukket inde i et par sko. Husk dog at du skal være på dine fødder meget af dagen. Forkæl dig selv og tag et fodbad med fodsalt dagen før. Fjern evt. død hud og masser dine fødder godt igennem med en god fodcreme. Dine fødder vil nyde opmærksomheden og være helt klar til de nye brudesko.

Vokses – Skal, skal ikke

Brud plej din krop voks benHvis du vælger at få vokset under dine arme, ben, overlæben og bikinikanten, så få det gjort 2-3 dage før, så rødmen kan nå at forsvinde. Hold dig fra at gøre det selv, også selvom du har erfaring med det. Nogle produkter man køber i håndkøb kan være barske for huden.
Hvis du aldrig har prøvet at blive vokset før, så skal du være opmærksom på, at selvom du går til en kosmetolog for at blive vokset, så kan der godt komme en voksallergi. Du bør derfor prøve at blive vokset et par gange inden den store dag.

Spray tan

Brud plej din krop spray tanEr det nødvendigt at være brun på din bryllupsdag? Hvis du er naturligt solbrun fra sommerens sol, så vil det give lidt kontrast til kjolen. Du kan også vælge at bruge selvbruner, hvis du vil have en brun glød. Du skal have i baghovedet, at nogle mennesker kan få et orange skær i huden. Det er urinsyren i huden der forårsager denne reaktion. Hvis du normalt ikke bruger selvbruner, så lad en professionel spray tanne dig og prøv det af nogle gange inden brylluppet. Solarier er skadeligt og den eneste grund til at hoppe i sådan et, er hvis i skal et tropisk sted hen på jeres bryllupsrejse. På den måde kan man forberede huden til den stærke sol og undgå forbrændinger.

Få masser af søvn

Hvis du ikke får nok søvn, så vil det påvirke din hud, dit immunforsvar, øge din trang til at spise, samt give dig mørke rander under øjnene. Selvom du har meget at tænke på, så er din søvn altså vigtig. Gør det til en vane, ca. 1 måned op til dit bryllup, at gå i seng så du får 8 timers søvn. Hvis du har uro i kroppen og hjernen ikke vil falde til ro, så start med at udøve noget mindfulness og suppler evt. med Baldrian piller, som er et naturprodukt. Deres effekt vil få kroppen til at slappe mere af. Prioriter din søvn og se frisk og veludhvilet ud på din bryllupsdag. Personlig pleje af din krop vil gøre underværker for dit udseende og dit humør, og du vil være i stand til at nyde hvert et øjeblik så meget mere.