Polterabend – Hvad skal man forvente

PolterabendPolterabend er af tysk oprindelse, som vi så har taget til os. Dog er det lavet en del om traditionsmæssigt, så det passer til vores tid. En polterabend er en sidste aften ude som single. Som brud er man ude med kvinderne fra ens omgangskreds og omvendt er gommen ude med mændene i hans omgangskreds. Der findes også brudepar, der gerne vil holde deres polterabend sammen og det vil være synd ikke at respektere dette. Det er omgangskredsen der betaler din aften og din polterabend. Omgangskredsen viser bruden/gommen hvad han eller hun går glip af ved at blive gift. Samtidig ønsker de en tillykke med det kommende ægteskab. En polterabend kan godt være ret vild, alt efter hvem der planlægger den. Du kan forvente stort set hvad som helst til en polterabend, da du jo ikke selv er med til at planlægge hvad der skal ske på dagen. Det er helt ude af dine hænder, det er en del af oplevelsen.

Giv udtryk for dine ønsker og holdninger

Selv om man ikke kan planlægge sin egen polterabend, så giv alligevel nogle hints omkring hvordan du gerne vil have den skal foregå. Det er jo ærgerligt, hvis hele dagen og aftenen overhovedet ikke er noget for dig, fordi dem der har planlagt den i virkeligheden ikke kender dig.

Jeg har været ude for at være med til at planlægge en polterabend, hvor det gik ret så galt. Grunden til det var, at os to der kendte personen allerbedst fik skudt alle vores ideer i sænk af resten af dem der var med til at planlægge dagen, fordi vi var i stort undertal. Dette gjorde også at dagen faktisk ikke var så fantastisk for personen den blev holdt for. Det gav personen også udtryk for op til flere gange.

Polterabend wellnessSå vær ikke bange for at sætte nogle grænser og fortæl at du bestemt ikke har lyst til at blive klædt ud, eller at du ikke har lyst til at skulle være stuntmand lærling, der får sat ild til armen. Giv et hint til hvordan du gerne vil have at dagen ser ud (uden at fortælle ordret). Giv en masse forskellige ideer fra dig, så dem der skal planlægge din polterabend har noget at arbejde med. På den måde får du og dine planlæggere en forrygende dag. Husk at det jo også er sjovt for dig, ikke at vide alt ned til mindste detalje. Der skal være nogle overraskelser på selve dagen, det er jo en stor del af en polterabend.

Hvilke muligheder er der

londonDe fleste overrasker bruden/gommen med at hente dem på egen adresse på selve dagen, men der er også dem, der er blevet hentet af en politibetjent (som om de bliver anholdt), en rocker-lignende person, på med en stor motorcykel som man så bliver fragtet af til bestemmelse stedet, eller at man tror man skal ud og handle med svigermor, for så at ende op med at blive overrasket af resten af omgangskredsen i Bilka.

Det er meget forskelligt hvad der kan blive planlagt på en polterabend. Det er faktisk kun fantasien og pengepungen der sætter grænsen for hvad der kan ske på denne dag. Det er f. eks. en tradition i England at tage udenlands og være væk en forlænget weekend for at holde en polterabend (stag do/hen night). Det er primært de engelske mænd der gør det, men kvinderne er også begyndt på det. Det er først nu vi danskere så småt er begyndt at indføre denne type polterabend. Men hvis pengene er til det, så er det bestemt Pragikke noget man skal udelukke. En tur til Prag, Berlin, London, Malmø eller evt. en tur med oslobåden er altid en oplevelse i sig selv. Her bliver rejsen til bruden/gommen betalt, samt en dag med mad og drikke (selve polterabenden). Resten må bruden/gommen selv betale.
Ellers er der stort set ingen grænser for hvad der kan laves. Kanalrundfart og pubcrawl i Nyhavn og i København, en tur på Casino, få lagt tarok kort, paintball, rodeo på en mekanisk tyr, amerikansk football, wellness som massage og ansigtsbehandling, gokart, vinsmagning, whisky smagning, dans, boksning, en tur på stripbar og meget mere.

gokarttaroctyr

En polterabend skal være sjov for alle

Selv om bruden/gommen skal være i centrum på deres polterabend, så skal der alligevel tages hensyn til alle. Det nytter jo ikke noget at man planlægger noget, hvor der er nogen der ikke kan være med. Det er klart at man først og fremmes tager hensyn til bruden/gommen. Men hvis der nu er nogen der ikke kan tåle krydret mad, så lad være med at vælge en restaurant hvor man kun kan få krydret mad. Find en gylden mellemvej på det område. Det gør heller ikke noget at man om formiddagen holder lidt igen med alkoholen. Det er ikke alle der kan følge med, hvis man drikker igennem allerede fra start af. Det er jo ikke sjovt, hvis bruden/gommen eller halvdelen af selskabet er nødt til at tage hjem før tid, fordi de er blevet dårlige. Husk at hvis man synes det kunne være sjovt hvis alle tog 10 ture i træk i en rutchebane med bruden/gommen, så er der nok folk der kan falde fra, hvis der er en der er gravid, har dårlig ryg, bliver let køresyg osv. Så husk at planlægge polterabenden med omtanke for alle og husk især at planlægge dagen/aftenen, så bruden/gommen er tilfredse og at det er en dag, de altid vil huske.

ØlMad