Sommerbryllup – Hold jeres bryllup om sommeren

sommerbryllup forskellige billederJuni til august er det mest populære tidspunkt at blive gift på. Der er én god grund til at mange vælger et sommerbryllup, og det er at i denne periode er der som regel masser af sol og varme. Der er ingen tvivl om at jeres muligheder er større ved et sommerbryllup, da man kan være udendørs på en helt anden måde end ved de andre årstider.

Skab rammen om jeres sommerbryllup

Mulighederne ved et sommerbryllup er næsten uendelige. I kan holde brylluppet på en strand, i haven, i en lade, i parken osv. I kan også vælge et indendørs sted som et slot, en herregård, et hotel eller et festlokale. Led efter et sted hvor der er tilhørende have, så folk kan komme ud og nyde vejret hvis det er varmt. Som i ved, så kan vejret svinge en hel del. Om der så er blæst, regn eller er overskyet, så skal der tages højde for dette når man bor i et land som Danmark. I kan udnytte vejret (hvis det er godt) og blive gift ved solnedgang. Det farvespektrum som himlen vil kaste i farverne lyserød, blå/lilla og orange, vil give et smukt og romantisk skær under jeres udendørs vielse.

sommer potteDekorationerne

Brug frugt og grønt som en del af dekorationerne ved jeres sommerbryllup. Tag f.eks. lysegule citroner, lime, æbler eller abrikoser, og fyld vaser op med dem, hvis det passer til de farver i har valgt. Brug masser af fakler og hæng lanterner (hjemmelavede eller købte) i træerne. Køb små zink vandkander og lad dem være en del af jeres blomsterdekorationer ved at putte blomster i kanderne. I kan evt. binde et satinbånd rundt om vandkanden hvis i ikke vil have det skal se for rustikt ud. Lav jeres bordkort med æbler og nektariner eller køb mini urtepotter som i fylder med oasis, pyntet med grønt mos, hvorefter i sætter navnet i denne. Det vil også passe godt til de rustikke vandkander.

Sommerblomster lilla lyserødBrug årstidens blomster. I sommersæsonen er der en overflod af blomster, så det er bare med at finde ud af hvilke af jeres yndlingsblomster der skal have lov til at spille en rolle i jeres blomsterdekorationer. Nogle af de blomster i kan vælge imellem kunne være roser i lyse farver, såsom gul, lilla, lyserød, hvid og laksefarve. I kan også bruge farver med knald på, såsom hot pink, solgul, orange, rød og mørkelilla. I kan vælge Calla liljer som kommer i mange smukke farver. De vil både gøre sig godt i brudebuketten, men også i blomsterdekorationerne. Solsikker eller hortensia er også en mulighed. Der er masser at vælge imellem, så find de blomster i bedst kan lide.

Tøjet

Sommer bryllupskjolerNår man gifter sig om sommeren, så har man som brud som regel ikke de store kvaler med kulde. Brudekjoler som er ærmeløse og stropløse passer helt perfekt til denne sæson. Kig efter de lette og lyse stoffer, som organza, chiffon og lette silkekjoler, hvis du vil have en let sommerbryllupskjole.

Bliver i gift udenfor, så kan du som gom godt tillade dig at have hør jakkesæt på eller et jakkesæt i lette tynde stoffer. Du behøver ikke nødvendigvis at skulle bære en jakke hvis det er en udendørs ceremoni. Lad det være let og luftigt, så sommerfølelsen rigtigt kommer frem. Er i rigtige jordmennesker, så kan i begge vælge at blive gift barfodede. Hvem kan ikke lide at mærke det grønne græs mellem sine tær?

Har i brudepiger, så put dem i farvestrålende kjoler. Det er med til at vække sommeren til live, når der er farver i deres kjoler.

Sørg for at skrive i invitationerne at gæsterne gerne må have let, stilfuldt sommertøj på. Man må godt gøre det klart at man ikke er interesseret i at se shorts/hotpants og stumpe bluser, som viser maven. Selvom det skal være let og luftigt, så er det stadigvæk jeres bryllupsdag, så gør det klart at gæsterne ikke skal møde op i ”normalt” hverdagstøj.

Håret

HårHvis vi har en varm sommer, så kan det godt have en indvirkning på håret. Det er primært os kvinder problemet opstår hos, men der er faktisk også mænd, hvis hår kan opføre sig uregerligt når vejret er varmt og fugtigt. Spørg din frisør om råd til hvilke produkter du skal bruge, hvis du er en af dem der får kruset/krøllet hår når vejret er varmt. Til brudens bryllupshår er det ganske smukt og sommerligt at have blomster i håret, hvis man er til det i stedet for et slør.

Maden

Hummer på grillTil et sommerbryllup kunne maden bestå af frisk grillet fisk og skaldyr, såsom hummer, jomfruhummer, østers og kæmperejer. Server lette salater til og godt hjemmebagt brød. Hvis man ikke er fiskemenneske, så overvej at grille nogle lækre bøffer og majskolber, og server kartoffelsalat og andre salater til. Der er ingen der siger det skal være en 4 retters menu. Der er også noget hyggeligt i at grille eller have en kold sommerbuffet.

Brug årstidens frugter såsom meloner, jordbær og druer til at lave lidt ekstra lækkert som folk kan gå og nippe af. Det er dejligt forfriskende og så smager det fantastisk.

Kreér en lækker, kølig velkomstdrink, så gæsterne kan blive kølet lidt ned efter jeres vielse. Hav drikkevarer som rosévin, hvidvin og lys/hvede øl. Det Kold viner ikke så tungt i smagen og serveres gerne iskoldt. Rødvin skal der også være, men det kan opleves lidt tungt på en varm sommerdag. Vælg rødvine som er lette og frugtige i det og som egner sig til at blive serveret ved en temperatur på 14-15 grader. På den måde er de lettere at afkøle og vil ikke virke helt så tunge. Hav også masser af vand og sodavand, så folk ikke bliver dehydrerede i varmen.